Детски градини и училища ще бъдат ремонтирани с европейски средства.

...
Детски градини и училища ще бъдат ремонтирани с европейски средства.
Коментари Харесай

Монтират соларни панели на 5 столични училища и детски градини

Детски градини и учебни заведения ще бъдат ремонтирани с европейски средства . В пет от тях ще бъдат сложени и слънчеви панели. Това разгласи отрасловият заместник-кмет Ирина Савина по време на конференция в Столична община .

Ремонти ще има в 26 детски градини и учебни заведения . Финансирането е от Оперативна програма " Региони в напредък ". Дейностите в тях ще стартират след 5 юли.

Общо с целеви средства за поправки от Столична община ще бъдат ремонтирани още 22 детски градини и учебни заведения . Там дейностите ще стартират след 20 юли и ще завършат на 14-ти септември.

 Ремонтират 26 детски градини и учебни заведения в София
Ремонтират 26 детски градини и учебни заведения в София

В София европейските пари отивали напряко при хората

Средствата, отпуснати от Оперативна програма " Региони в напредък " са в размер на 60.6 млн. лева, над 5 млн. лева е обезпеченото съфинансиране . Мерките са свързани с енергийна успеваемост, обмяна на подови настилки, общодостъпна среда, монтаж на СОТ, създаване на детски площадки.

За 17 от обектите, които ще се ремонтират с европейски средства, Столична община към този момент има определени реализатори . За останалите обекти занапред ще се избира реализатор. Очаква се през днешния ден да бъдат отворени офертите. " Ако няма обжалване до края на септември ще бъдат подписани контракти и за тези обекти ", изясни Савина.

 От Столична община желаят да строят учебни заведения в църковни парцели
От Столична община желаят да строят учебни заведения в църковни парцели

Уверяват, че ще се учи вяра като свободно избираем предмет

Така в столичния регион " Илинден " ще бъдат ремонтирани три учебни заведения и три детски градини, в регион " Надежда " - пет учебни заведения и седем детски градини . Пълният лист с учебните заведения и детските градини и срокът за осъществяването на ремонтите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Столична община.

До края на годината ще бъдат открити три нови детски градини с общо 275 места в култивиран групи и 125 места в яслени групи. Стойността на построяването им 7, 8 млн. лева След класирането тази година са признати 4000 нови деца в детските градини.

Предстои и реконструкцията на 43-то учебно заведение на бул. " Сливница " и по-точно постройката на бившето Военно окръжие , която сега е неизползваема. По-дълги се чака да са ремонтите в 9-та френска езикова гимназия , където се планува създаване на пристройка с кабинети и нова спортна зала.

 800 учебни заведения са закрити за 15 години
800 учебни заведения са закрити за 15 години

Като причина показват демографската рецесия

Вторият стадий е реорганизация на съществуващата база . Традиционните летни ремонтни на територията на доста региони на Следствен отдел към окръжна прокуратура ще обзет 13 детски градини и девет учебни заведения на 15 региона . Те са на стойност на 9 млн. лева Предвижда се осъществяването на градивни и възстановителни действия на постройките и частични ограничения за енергийна успеваемост.

 Фандъкова: Град, в който се строят учебни заведения, има бъдеще
Фандъкова: Град, в който се строят учебни заведения, има бъдеще

Образованието - приоритет на общината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР