Детската смъртност у нас е два пъти по-голяма от средната

...
Детската смъртност у нас е два пъти по-голяма от средната
Коментари Харесай

Изграждането на национална детска болница е въпрос от национална сигурност

" Детската смъртност у нас е два пъти по-голяма от междинната в Европа ". Това съобщи Надежда Рангелова от Фондация " За положителното " по време на брифинг по тематиката за построяването на детска педиатрична болница в България.

 

" Нашата цел е сложна грижа за пациента на трето плюс равнище ", съобщи от своя страна проф Иван Литвиненко, ръководител на Българската педиатрична асоциация.

 

" Ние сме наясно какво не ни доближава и какво бихме желали да реализираме. Всички политици са заявили, че това е приоритет, само че той не беше доведен до край ", сподели още той.

 

" Изграждането на един недомислен план може докара до несъответстваща грижа за децата ", твърди доктор Благомир Здравков от СБДАЛБ " Иван Митев ". Дали ще има равнопоставен достъп за всички деца, попита той.

 

" Изграждането на национална детска болница е въпрос от национална сигурност ", уточни Надежда Рангелова от Фондация " За положителното ". " Ако се трансферира тази отговност на частен вложител, това може да докара до злополука в детското опазване на здравето ", счита Рангелова.

 

Тя подчертава върху разпокъсаната грижа на децата, като попита по какъв начин частният вложител ще извърши своя тригодишен.

 

Критиките към построяването на детска болница от частен вложител идват на фона на обстоятелството, 10-те водещи детски лечебни заведения, са частни.

 

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР