Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, която

...
Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, която
Коментари Харесай

Във Варна показват как се изолира ДНК от банан и други интересни експерименти

Детската лаборатория за приложна и занимателна химия и биология, която притегли интереса на над 2000 деца в интервала 2015-2017 година, беше публично открита на 29 октомври във Варна.

Домакин на събитието за втора поредна година е Народната асторономическа обсерватория и планетариум " Николай Коперник “. Заради големия триумф на предходното издание, през 2018 година лабораторията ще се организира в границите на три дни (29 - 31 октомври), а сесиите за записване, които се реализират през учебните заведения, са увеличени.

По време на самодейността, олимпийски състезатели по естествени науки, и доброволци ще показват пред възпитаници от начални и съществени учебни заведения във Варна забавни опити, които имат за цел да покажат занимателната страна на химията и биологията. Най-интересните измежду тях демонстрират по какъв начин се изолира ДНК от банан и по какъв начин се вършат лава лампа и преспапие в домашни условия. Организаторите прецизират, че опитите са подобаващи за деца на възраст сред 6 и 12 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР