Детската градина „Валентина Терешкова“ в Пазарджик монтира паник бутони, след

...
Детската градина „Валентина Терешкова“ в Пазарджик монтира паник бутони, след
Коментари Харесай

Паник бутони в пазарджишка детска градина след родителско нападение

Детската градина „ Валентина Терешкова “ в Пазарджик инсталира паник бутони, откакто учителка била нападната от ядосан татко на дете от групата ѝ. Това заяви шефът на детското заведение - Живка Спасова.

С случая е осведомена полицията, сега тече следствие, събират се детайлности от пострадали и очевидци. Случката е от предишния месец, само че чиновниците още не могат да преодолеят страха си екшънът да не се повтори, по тази причина била взета спомагателната мярка за сигурност, написа "Дарик ".

Родителят обвинил учителките, че одобряват заболели деца и заради тази причина и неговото дете се заразявало с вируси. Скандалът се разразил по време на грипната зараза, когато по предписание на РЗИ контролът бил двойно по-стриктен.

Мъжът крещял, обиждал, псувал, в кулминационната точка на гнева си размахал и юмруци. Учителката съумяла да отскочи настрана, а при удара той счупил вратата.

Колегите на нападнатата възпитателка едвам съумели да приберат децата във вътрешността в пространствата, с цел да не виждат изстъпленията на развилнелия се мъж и да не се изплашат. Повикали и полиция.

Отзовалият се на място квартален служител на реда ги посъветвал да се подаде тъжба до Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи. В диалог със чиновниците на реда обаче се схванало, че няма никакви гаранции, че при последващо нахлуване ще може незабавно да бъде изпратена патрулка, преди някой да е потърпевш.

Затова още на идващия ден били инсталирани паник бутони във всяка от групите. При сериозна обстановка те ще подават сигнал до Радио СОТ, а до момента в който охранителите идват към градината, ще сигнализират и полицията, с цел да се подсигурява по-бърза реакция и по-сигурна отбрана.

След ексклузивен педагогичен съвет детето на нападателния мъж е изключено от детското заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР