Детската градина в Сливо поле, Русенска област, е обявена за

...
Детската градина в Сливо поле, Русенска област, е обявена за
Коментари Харесай

Огнище на коронавирус в детска градина в Русенско

Детската градина в Сливо поле, Русенска област, е оповестена за огнище на коронавирусната зараза.

Пет от новорегистираните случаи на коронавирусна зараза за последните 24 часа са на хора от личния състав в детска градина " Мечо Пух " в Сливо поле, оповестиха от Областния действен щаб.

Първият доказан случай е от 31-ви август. Става дума за 41-годишна жена, работеща като хигиенистка в детската градина. Още същия ден дамата е била призната в Белодробната болница в Русе.

До момента са изследвани 7 души от личния състав, като позитивните проби са общо шест. Предстои осъществяването на PCR-тестове и на останалите 12 души, работещи там. Всичките 26 деца, които са били контактни с личния състав, са сложени под домашна карантина.

Продължава епидемиологичното изследване от страна на Регионалната здравна ревизия, като в същото време детската градина остава затворена. Съгласно заповед на шефа на РЗИ е осъществена съществена стерилизация на всички пространства в заведението.

Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и непрестанно следи обстановката с разпространяването на коронавирусната зараза в региона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР