Детската агресия в краен вариант във всички случаи е израз

...
Детската агресия в краен вариант във всички случаи е израз
Коментари Харесай

Детската агресия в краен вариант показва неуспешна адаптация към средата

Детската експанзия в краен вид във всички случаи е израз на несполучлива акомодация към средата, разяснява психологът от Българска академия на науките доцент Маргарита Бакрачева.
 
Според нея по принцип експанзията в позитивния си аспект, когато не излиза отвън публичните правила, е обвързвана с отстояването на себе си и инстинкта за самозапазване. Тя става рискова, когато премине допустимите форми и е израз на погрешно усвоени модели на държание и подражателство или на самоотбрана в резултат на неустановеност.
 
Детски психолог: Момчетата са по-буйни в учебно заведение, девойките у дома

Доц. Бакрачева счита, че до известна степен чувството, че днешните деца са все по-агресивни се ускорява от опцията случаите да бъдат оповестявани и да стават известни на обществото - нещо, което преди се случваше по-рядко.
Всъщност експанзията постоянно е съпътствала процеса на израстване и намиране на своето място в обществено допустим модел на държание, разяснява тя и показва, че по този знак България не е в рисковите стойности, а малко над междинните за европейските страни.
 
Ученик блъсна учителка, задържаха го

Психологът обръща внимание, че освен физическата експанзия би трябвало да е фокуса на вниманието. Психическото принуждение, вербалната експанзия и кибертормозът, както и насилието на работното място при възрастните, имат по-прикрити за страничния наблюдаващ форми, само че нанасят не по-малки, даже в някои случаи - и по-силни контузии. Отхвърлянето, което съставлява пасивна форма на експанзия, може да накара детето да порасне несигурно, затворено и с настройка за несправяне с живота.
 
В съвсем всички учебни заведения се ползват стратегии, ориентирани към понижаване и предварителна защита на експанзията. Проблемът е, че в случай че се разчита на еднократни ограничения, те имат своя резултат, само че остават лимитирани във времето, разяснява доцент Бакрачева и акцентира, че действителната смяна на настройките от своя страна изисква непрекъсната интервенция, с цел да бъдат реализирани действителни резултати.
 
Споделянето на експанзията в учебно заведение оказва помощ за нейната предварителна защита

Тя не счита, че изключването или преместването на детето в друго учебно заведение могат трайно да решат проблемите с агресивното му държание. Изключването и преместването затвърждават етикета на ученика, който е друг. Приемането на отрицателна еднаквост на " неприятен ", " избухлив ", " несправящ се " кара детето да се държи по този метод и да придвижи държанието в идващото място, показва психологът.
 
Добре премислените санкции са също толкоз ефикасни, колкото неефективни са недомислените. Основният и единствен принцип е да се санкционира съответното държание, както и да бъде задоволително ясно разяснена повода за налагане на наказването, изяснява тя. Във всички останали случаи може да се чака противоположна реакция и правене " на инат " или просто изчакване на наказването да отмине и всичко да продължи по остарелия метод.
 
Клип с жестока подигравка над момиче беше пуснат в обществените мрежи (ВИДЕО)

и още: Разказът на момиче след побой и унижения от връстнички (ВИДЕО)

Характерно за детската и тийнейджърска възраст е живеенето " тук и в този момент ". Това значи, че ограниченията са ефикасни, в случай че не са доста надалеч във времето или в случай че се припомня за налагането им. Освен това би трябвало да има съответни правила за тях, тъй като, когато от време на време се постановат, а от време на време не, наказванията губят своята мощ.
 
Отношението към експанзията може да се отнесе към прочувствената просветеност. Първата стъпка е разпознаването на експанзията и по-късно каква е реакцията към нея, показва психологът. Различните субкултури, квартали, фамилии, имат друга степен на приемливост към експанзия. За някои несъмнено държание е задоволително, до момента в който за други то може да бъде неприемливо.
 
Затова първата стъпка е стимулиране на децата да разпознават другите прояви на експанзия и тормоз и че не би трябвало да се тормозят да реагират. Търсенето на помощ и шерването не е израз на уязвимост, а естествена реакция, когато има следена експанзия, разяснява доцент Бакрачева. По този метод се получава обща настройка, възприятие за поддръжка и най-много се преодолява всеобщата бездейност и приемане на протичащото се в близост.
 
Първокласничка намушка с молив в окото собствен съученик

В момента имаме подадени няколко плана, ориентирани към действия, целящи да задействат децата и младежите точно да не бъдат безучастни, споделя тя. С цел възстановяване на достъпността се надяваме да имаме опция да осъществяваме заложените ограничения, а точно - посланията да бъдат от деца към деца, което ги прави доста по " чуваеми " и разпознаваеми, отбелязва психологът.
 
Според нея експанзията като модел за подражателство, който се цени, внушава почит и носи статус и авторитет, може да бъде преборена само, в случай че се предложи различен вид, различен - на по-позитивния воин, който също събира " лайкове ". По тематиката Възпитателка в детска градина предизвиква децата да се бият (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР