Детска полицейска академия – Мездра започна своето лятно обучение по

...
Детска полицейска академия – Мездра започна своето лятно обучение по
Коментари Харесай

Детска полицейска академия стартира лятно обучение в Мездра

Детска полицейска академия – Мездра стартира своето лятно образование по гражданска отбрана в заседателната зала на община Мездра. Инициативата е подета от Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни с ръководител Силвия Петкова.
Децата – четвъртокласници от учебните заведения на града, вземат участие в Академията на непринуден принцип. Обучението беше извършено в две посоки - екология и гражданска отбрана. Галина Иванова – ст. Експерт към отдел „ Екология “ в общинска администрация, организира диалог с учениците за запазване на околната среда. Тя им раздаде книжки с хрумвания по какъв начин да си създадат декорация от отпадъчни материали и брошури за разделно събиране на боклуци. Екологът разясни, че в града към този момент има 31 площадки за разделно събиране и две в селата Ребърково и Зверино.
Полезна, забавна и поднесена по наличен метод беше лекцията на доброволеца – контрольор към РД ПБЗН- Монтана Силви Чифчийски на тематика „ Ранно предизвестие и обявяване при бедствия, повреди и изключителни обстановки “. Децата научиха по какъв начин действа единният европейски номер 112 – при какви незабавни обстановки се употребява, кой да се обажда / по опция възрастен/. Подчертана беше наложителната информация при подаване на сигнала. Децата бяха осведомени с по този начин нужните признаци на обещано произшествие. Инспекторът акцентира, че телефон 112 би трябвало да се употребява единствено при съществуване на действителна опасност, че се избира без код, непрекъснато гратис. Малчуганите научиха, че при подправен сигнал се дължи наказателна клауза от 2 000 до 10 000 лв.. Лекторът изясни в детайли какво се случва с подадения сигнал.
Любознателните деца задаваха доста въпроси и чуха четирите съществени сигнала за обявяване и ранно предизвестие на популацията и изпълнителната власт за идно или зародило злополучие.
В поднесената презентация изключително внимание беше обърнато на наводнението като главно злополучие. Нагледно беше обяснено какво би трябвало да съдържа персоналната раница за бедствия.
Детската полицейска академия продължава в петък, 14 юни, в РУП – Мездра и районен съд ПБЗН, където на децата ще бъде показано образно обясненото в лекцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР