Детска играчка на физика Алберт Айнщайн /1879-1955/ - набор за

...
Детска играчка на физика Алберт Айнщайн /1879-1955/ - набор за
Коментари Харесай

Детска играчка на Айнщайн се предлага на търг в Ню Йорк

Детска играчка на физика Алберт Айнщайн /1879-1955/ - набор за мозайка, се предлага на търг в Ню Йорк, заяви ТАСС, представена от Novini.bg. 

Наборът включва над 500 разноцветни детайла, които се прикрепят към специфична дъска с отверстия за основаване на мозайка, а също по този начин и декорирана дървена кутия за играчката.

В описанието на лота от аукционната къща " Кестънбом енд къмпани " се споделя, че мозайката е " помогнала на младия Айнщайн да развие своето въображение и е способствала за развиването на неговия разсъдък, подарил на човечеството най-забележителните научни теории на предишното хилядолетие ".

Сегашният притежател на играчката я получил като подарък от самия Алберт Айнщайн малко преди гибелта му през 1955 година. Въпреки че кутията е износена, а от вътрешната й страна има детски рисунки с моливи, цената на мозайката се прави оценка на 4-6 хиляди $.

Търгът е очакван за 20 юли, като на него ще бъдат изложени и други персонални движимости на Айнщайн - негов портрет, изработен от френската художничка Лу Албер-Лазар, сребърни чаши от Китай и няколко ленени салфетки с бродерии от майката на великия академик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР