Детска игра с огън предизвика два пожара със сериозни щети

...
Детска игра с огън предизвика два пожара със сериозни щети
Коментари Харесай

Хлапашка игра с огън подпали два пожара със сериозни щети в Плевенско

Детска игра с огън провокира два пожара със съществени вреди в Плевенско. Огнената буря е унищожила два ветрогенератора и съоръжение за доставка на кабелна телевизия и интернет , заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.
И двата пожара са станали в община Гулянци. Късно вечерта на 2 април 14-годишен столичанин решил да си поиграе със запалка в землището на село Сомовит - в местността " Пирамидата ". „ Играта “ станала рискова, когато сухата трева наоколо до два ветрогенератора пламнала. Изпратените на мястото пожарникари загасили пламъците. При огледа те открили, че са унищожени две пера на ветрогенератори. Момчето е разпитано в наличието на контрольор от детска педагогическа стая. Размерът на нанесените вреди се открива.
10-годишен малчуган с кибрит в ръцете пък провокирал пожар в сухи треви в село Шияково на 3 април след обяд. Пламъците тръгнали от запалени на улицата изсъхнали шубраци. После се пренесли на три дървета и обхванали табло на електропреносната мрежа. Изгорели са към 30 метра електрозахранващи кабели, близо 240 метра оптични и коаксиални кабели и табло за интернет. Огънят е локализиран от чиновници на пожарната в Гулянци. За благополучие случаят се разминал без потърпевши, разясняват от полицейската дирекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР