Детска градина в Пазарджик монтира паник бутони след като учителка

...
Детска градина в Пазарджик монтира паник бутони след като учителка
Коментари Харесай

Монтират паник бутони в детска градина след нападение на родител

Детска градина в Пазарджик инсталира паник бутони откакто учителка била нападната от ядосан татко на дете от групата й. Това заяви директорката на детско заведение „ Валентина Терешкова “ Живка Спасова.

Инцидентът станал предишния месец, само че чиновниците още не могат да преодолеят страха си екшънът да не се повтори, по тази причина била взета спомагателната мярка за сигурност.



Родителят бил сърдит, че детето му се заразява с вируси в градината . Вдигнал скандал и обвинил личния състав, че одобряват заболели деца, по тази причина и неговото се разболява. А случаят станал по време на грипната зараза , когато по предписание на РЗИ контролът бил двойно по-стриктен. Мъжът крещял, обиждал, псувал, в кулминационната точка на гнева си размахал и юмруци. Учителката съумяла да отскочи настрана, а при удара той счупил вратата.

Колегите на нападнатата възпитателка едвам съумели да приберат децата във вътрешността в пространствата, с цел да не виждат изстъпленията на развилнелия се мъж и да не се изплашат. Успели сами да тушират напрежението. Повикали и полиция.



Отзовалият се на място квартален служител на реда ги посъветвал да се подаде тъжба до Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи. В диалог със чиновниците на реда обаче се схванало, че няма никакви гаранции, че при последващо нахлуване ще може незабавно да бъде изпратена патрулка , преди някой да е потърпевш. Затова още на идващия ден били инсталирани паник-бутони във всяка от групите. При сериозна обстановка те ще подават сигнал до Радио СОТ, а до момента в който охранителите идват към градината, ще сигнализират и полицията, с цел да се подсигурява по-бърза реакция и по-сигурна отбрана.

След ексклузивен педагогичен съвет детето на нападателния мъж е изключено от детското заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР