Детска градина Детелина“ в Крислово отпразнува 10 години от основаването

...
Детска градина Детелина“ в Крислово отпразнува 10 години от основаването
Коментари Харесай

ДГ „Детелина“ в Крислово отпразнува 10 години от създаването си

Детска градина „ Детелина “ в Крислово отпразнува 10 години от основаването си. За празника малчуганите и техните възпитатели бяха подготвили едночасова стратегия, изпълнена с песни, танци и положително въодушевление.  
Прочетете още
Приветствие към възпитаниците, преподавателите и гостите насочи шефът на детското заведение Радослава Тодорова. „ Винаги най-голяма полезност за нас са били децата. Те са хубостта, благосъстоянието, щастието в живота ни. Щастлива съм, както и моят екип, че пред очите ни се роди, сътвори и укрепна и към този момент 10 години дава плодове една прелестна детска градина “, акцентира Тодорова. Тя посочи, че първоначално започват със смесена група и единствено две години по-късно разкриват още една, като допълват педагогическия състав. „ Като момент на един мирис минаха тези 10 години с юношески възторг, дух и позитивизъм. Истински и от сърце благодаря на работещите и минали през годините, че са отдали част от живота си, грижа и безрезервност за нашите деца. Благодаря на Община Марица и на кмета на Крислово за поддръжката и отзивчивостта, за разбирането към проблемите, които сме имали и решавали дружно. Благодаря на всички деца и техните родители, доверили се на нашите грижи, обич и отдаденост “, добави директорката. Тя пожела на сътрудниците си да са здрави, да не престават със същата мощ и себеотдаване да подаряват обич на децата, а на възпитаниците – да са все по този начин надарени и неповторими, здрави и благословени.

Заедно със своите учители на сцената на площада в Крислово децата от „ Детелина “ извършиха танца „ Хелоу “. Сред най-малките участници в тържеството бяха 3-годишните близнаци Рая и Божидар, които със своите другари изпяха обичаната си ария за трите вълшебни думички – апелирам, благодаря и извинявай.  

„ Щастлива съм, че съм част от вашия специфичен ден. На вас, сътрудници, се пада достойнството да градите история, да създавате обичаи и да оставате мемоари. Ваша е огромната отговорност да държите в ръцете си бъдещето. Смело може да се поздравите за всичко, което сте създали през миналите 10 години и това, което ви следва. Затова с горделивост и убеденост може да гледате напред. Имате поддръжката на кметовете на Община Марица и на Крислово, както и на целия общински съвет “, съобщи в приветствието си ръководителят на Общински съвет Марица Виолета Христодулова. Тя пожела слънчеви дни и триумфи, здраве и най-хубавите мемоари за малчуганите да останат от детската им градина, като подари на забавачката шатра.

Заместник-кметът Анелия Симеонова приветства от името на Димитър Иванов дребните и огромни рожденици от ДГ „ Детелина “. „ Пожелаваме ви да продължавате да развивате тази прелестна среда, в която възпитавате и обучавате децата на нашата прелестна община Марица “, уточни Симеонова. Тя подари на детското заведение от името на кмета Димитър Иванов аудио система, детска кухня и магазин, конструктори, колички и камиони, кукли, играчки и пожела на дребните рожденици да имат безгрижни игри и занимания.

Поздравление към педагози, възпитатели, деца и родители насочи и кметът на Крислово Димитър Андреев. Той показа, че повече от 18 години в селото не е съществувала детска градина. „ Жителите на Крислово са щастливи, че към този момент 10 години нашите деца се възпитават и образоват в красива, уютна детска градина, построена с поддръжката на общината. До 1996 година имахме полудневна, като след закриването й децата посещаваха градината във Войводиново. В момента 36 деца се образоват в детска градина „ Детелина “. За тях се грижат 8 педагози, възпитатели и спомагателен личен състав. От септември 2018 г. към забавачката е обезпечен рейс за извозването на децата от селата Калековец, Динк и Желязно и благодарим за поддръжката на кмета на общината Димитър Иванов “, уточни Димитър Андреев. Той изрази насладата си, че на тържеството участваха и някогашни ученици на детската градина, които се включиха в игри дружно с аниматорите на празника.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР