Децентрализацията е основната разлика между изборите в Съединените щати и

...
Децентрализацията е основната разлика между изборите в Съединените щати и
Коментари Харесай

Новая газета: Руската пропаганда изопачава представата за демокрацията в САЩ

Децентрализацията е главната разлика сред изборите в Съединените щати и Руската федерация, установи през днешния ден съветският вестник " Новая газета ".

Според демократичното издание в Русия съществува " в детайли създадено федерално законодателство за изборите, което постоянно е репресивно по отношение на опозицията ", до момента в който в Съединени американски щати федералното законодателство е лимитирано единствено до финансирането на изборите и лимитите за дарения от физически и юридически лица, а всички, без изключения, процедурни въпроси за изборите се контролират от щатските управляващи.

Например във Флорида беше решено пратените по пощата бюлетини да се преброяват незабавно и по тази причина спечелилият там (Доналд Тръмп) стана прочут още на 3 ноември, а в Пенсилвания броенето на пристигналите по пощата гласове бе оставено за след края на изборния ден, отбелязва създателят на публикацията Сергей Костяев, учител в университета " Рътгърс " в Ню Джърси.

По думите му втората разлика е в предварителното гласоподаване. През юли т.г. удълженото тридневно гласоподаване за промените в конституцията на Русия е станало знак на фалшификации, като в интернет са изобилствали фотоси на гласоподаване по всякакви места, в това число багажници на коли. В Съединени американски щати предварителното гласоподаване се практикува в съвсем всички щати, без да има известия по медиите за проблеми.

Тълкуванието на резултатите от социологическите изследвания е третата разлика, продължава създателят. В Русия разликата в рейтингите сред Владимир Путин и останалите политици е толкоз огромна, че анкетите са просто ориентир за изхода на идни президентски избори. В Съединени американски щати обаче разликата сред Джо Байдън и Доналд Тръмп, изключително в колебаещите се щати, бе толкоз дребна, че не превишаваше статистическата неточност, която в множеството случаи е 4 на 100. А в нито един щат разликата сред двамата претенденти не надхвърляше 8 пункта, сбора от две възможни статистически отклонения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР