Децата знаят само това, което се преподава, имат малко собствен

...
Децата знаят само това, което се преподава, имат малко собствен
Коментари Харесай

Богатият баща доведе сина си в селото на бедните, за да му даде урок. Въпреки това, и двамата научили урок!

Децата знаят единствено това, което се преподава, имат малко личен опит, само че родителите им дават основите за бъдещето. Ето за какво родителите би трябвало да разширят своят небосвод, да могат на нещо да научат децата си.

Един ден бащата желал да даде житейски урок на сина си. Той просто желал да покаже, че те живеят добре и решил да заведе детето във фермата.

Бащата считал, че с това пътешестване ще научи сина си да прави оценка това, което има и да го направи по-целенасочен в бъдещето. Прочетете цялата история и вижте какъв брой се обърка бащата на момчето и каква бъркам направи, когато проектът му не е сработил. Момчето сравняваше къщата им с фермата, само че пристигна до непредвидени изводи …

Баща му работил през целия си живот, с цел да завоюва капитал. Мъжът почнал всичко от нулата, само че той желал синът му просто да види това, и  да не му се постанова да мине през всичките компликации. Бащата желал синът му да разбере огромната разлика сред бедните и богатите.

Един ден той решил да заведе сина си в оскъдно семейство, с цел да може момчето да види по какъв начин живеят бедните хора. Прекарали няколко дни и нощи при бедното семейство.

Момчето работило, лягало рано и ставало рано, без да употребява телефона и компютъра си.

Когато се прибирали назад, бащата попитал сина си дали му харесва всичко това?

– Татко, това беше ужасно – отвърнало момчето.

Бащата бил удовлетворен от този отговор.

– Видя ли по какъв начин живеят бедните? – попита бащата, мислейки, че момчето ще стартира да приказва за това какъв брой добре живеят, за разлика от бедните.

– О, да – споделил синът.

– Какво научи за себе си? – попитал бащата.

Синът дал отговор:

– Видях, че те имат 4 кучета, а ние имаме 1. Ние имаме 4 метра плувен басейн, те имат безкрайна река. Поставихме фенерчета в градината, а при тях звездите изгарят в небето. Дворът ни приключва с врата, а при тях дворът няма край. Имаме дребна земя,  а те имат безкрайни полета, към наща къщата има стени, които ни защищават от врагове, а те имат другари, които незабавно ще дойдат на на помощ!

Бащата бил безусловно очуден. В последна сметка това пътешестване се оказа потребно и за него.

Тогава синът добавил:

– Това пътешестване ми сподели какъв брой сме небогати в действителност.

Мислили ли сте в миналото за сходни въпроси? Щастието ли е материалното благосъстояние? Всеки от нас има нашата лична позиция, не можете да обвинявате другите за нещо, само че мисля, че историята на това момче ще бъде огромен урок за нас! Той съумя да види всички най-ценни неща в живота.

Понякога всички ние би трябвало да станем  за малко деца, да приемем света към нас подобен, какъвто е, и да забравим за стандартите!

Не забравяйте да споделите тази поучителна история с околните си!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР