Децата започват да пият алкохол от все по-ранна възраст. Българските

...
Децата започват да пият алкохол от все по-ранна възраст. Българските
Коментари Харесай

Как да говорим с децата си за алкохола

Децата стартират да пият алкохол от все по-ранна възраст. Българските юноши са на първите места по ежеседмична приложимост на алкохол и цигари за миналата година измежду 43 страни от Европа, Съединени американски щати и Канада.

Това са данни на Института за проучване на популацията и индивида на Българска академия на науките и теоретичен център "Психология и здраве ", в партньорство с УНИЦЕФ и Световната здравна организация.

Да се приказва с децата за алкохол е извънредно значимо, а също по този начин е належащо да се избере и верният миг.

Преди 4 години започва самодейността „ Родителски срещи в бар: Малки срещи на огромни тематики “, която има за цел да поучава родителите за първите стъпки за подобен значим за подрастващите диалог.

Как да приказваме с децата за секс

Родните възпитаници - пият рядко, само че се наливат по доста

„ Проблемът с използването на алкохол от невръстни е в действителност сериозен и ние би трябвало да създадем, каквото зависи от нас като жители и институции ,

с цел да подобрим живота на нашите деца “, това съобщи пред родители на възпитаници Ваня Славчева от Сектор „ Детска престъпност “ в Министерство на вътрешните работи.

От опита си госпожа Славчева споделя, че огромна част от стигналите до тях проблематични възпитаници са почнали с алкохол и в един миг са стигнали и до опиатите.

Коя е най-желаната специалност от учениците

Именно по тази причина би трябвало малолетните би трябвало да са наясно с следствията от използването на спиртни питиета.

В програмата също по този начин водеща роля има детският психолог Яна Алексиева и учителят Емил Джасим.
 Яна Алексиева и Емил Джасим Яна Алексиева и Емил Джасим
„ Трябва да насърчаваме родителите към разговор с техните децата и да им оказваме помощ с метода към него “, съобщи Яна Алексива.

Във възраст сред 10-12 години децата имат най-голямо доверие към родителите и учителите си. Точно в този интервал би трябвало да се вкара тази тематика във всекидневието на детето, тъй като тогава ще чуе и ще го запомни.

„ Децата се напиват доста в тийнейджърската си възраст, не тъй като прекаляват и са изпили тонове алкохол, а тъй като организмът им още не е подготвен да разгради всичко което са консумирали “ , изясни детският психолог.

Родителят би трябвало да се възползва от обстановки, в които може да изясни на детето за въздействието на спиртните питиета.

„ Разговор по тематиката може да се стартира даже в магазина, в случай че детето ви попита за какво не може да си купи алкохол “, уточни Емил Джасим,

В интервала сред 6 и 7 клас е невероятно да си представим, че ще продължим да приказваме с децата си по метода, по който е било, когато те са били по-малки.

„ Родители най-много би трябвало да бъдат откровени и да описват истории даже от личния си опит “ , поучава младият учител.

Ето и още няколко рекомендации, които биха помогнали на родителите, които търсят верния метод за диалог с децата си:

Бъдете доста търпеливи и оставете децата да кажат това, което в действителност мислят.

Така те ще сами ще доближат до разнообразни заключения.
 Родителите би трябвало да намират време за децата си. Родителите би трябвало да намират време за децата си.
Говорете по-често с децата си на сходни тематики.

Mалките деца поемат информацията по-добре, когато на дребни порции през еднакъв период от време.

Търсете противоположна връзска с учителите на децата си, когато не знаете по какъв начин да постъпите с вашето дете за даден проблем.

Съвети от майки за майки

10 хрумвания, които ще улеснят живота на всеки родител

Учителите са хората, които имат справедлив непряк взор към него.

Предложете на подрастващите занимания, които са подобаващи за неговата възраст.

Като да вземем за пример да кара скейтборд или да посещава разнообразни спортни занимания.

Обяснете му, че алкохолът е за друга възраст и ще има време и за него, само че не в този момент.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР