Децата в Бургас ще учат само в една смяна, след

...
Децата в Бургас ще учат само в една смяна, след
Коментари Харесай

Бургаските деца ще учат в една смяна

Децата в Бургас ще учат единствено в една промяна, след  изграждането на три нови учебни заведения и модернизирането на две по пет плана, за които общината към този момент имала подписани контракти за финансиране по проекта за възобновяване и резистентност, съобщи кметът Димитър Николов.

" Така ще се удовлетвори потребността от обезпечаване на още 1254 образователни места в тези учебни заведения и ще се основат условия за прекосяване на учениците им в едносменен режим на образование ", сподели Николов.

Според отрасловите зам.-кметове по строителство и обучение Чанка Коралска и Михаил Ненов плановите действия ще обзет общо 7 обекта, измежду които и две детски градини, които ще бъдат ремонтирани напълно.

" Трите нови здания са корпус на математическата гимназия " Акад. Никола Обрешков ", пристройка на ОУ " Христо Ботев " в кв. " Сарафово " и ново учебно заведение в кв. " Крайморие ". Цялостна рационализация ще бъде осъществена на други 2 учебни заведения – ОУ " Антон Страшимиров " и " Георги Бенковски ", и на детските градини " Вълшебство " и " Ален Мак " в " Сарафово ", посочи зам.-кметът по обучение Михаил Ненов.

Освен строителство планът за надграждане на просветителната инфраструктура включва и доставка на нужното обзавеждане и съоръжение за пълноценно действие на образователните заведения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР