Децата в България спазват карантината много по-малко, отколкото в Италия,

...
Децата в България спазват карантината много по-малко, отколкото в Италия,
Коментари Харесай

Анализ: Децата в България не се самоизолират достатъчно

Децата в България съблюдават карантината доста по-малко, в сравнение с в Италия, демонстрира разбор на софтуерната платформа Find My Kids, която се употребява от над 1,5 млн. родители по света.

Приложението, което работи на смртфони и „ умни “ часовници, демонстрира интензивността на децата. У нас излизанията от вкъщи са намалели 2 пъти след въвеждането на ограниченията против COVID-19, до момента в който в Италия имаме 4-кратно понижение.
Биолог нападна в съда възбраната за влизане в паркове и градинки Според Вергил Стойнов рестриктивните мерки въздействат зле на здравето на жителите
Т.нар показател на самоизолация се базира на просторен разбор на дейностите, като той е от 0 (никакво движение) до 10 (обичайно поведение). У нас той е 4,8, което е едно от най-високите нива в Европа – изпреварват ни единствено децата в Словения, Унгария, Дания, Холандия, Словакия и Швеция (където, обаче, към момента няма особени ограничения).
Снимка: Find My Kids
За съпоставяне – във Франция, Португалия, Испания, Италия, Англия, Литва, Естония и Черна гора децата съвсем не излизат от у дома. В тази група има страни с доста сериозен резултат от ковид и, заради тази причина, доста строги ограничения от страна на управляващите.

Според разработчиците, показателят за самоизолация на децата демонстрира тъкмо равнищата на самоизолация на жителите във всяка страна и освен дисциплината на децата, само че и на техните родители.

Коронавирусът и България Готвят сгъстяване на ограниченията против COVID-19 на Женски пазар в София Все още не са налични тестванията за всеобщото проучване за COVID-19 в Банско Биолог нападна в съда възбраната за влизане в паркове и градинки Десислава Танева: Няма да отстъпим пред супермаркетите за ограниченията в интерес на българските производители Концертът „ Помогни от у дома “ събра българите пред екраните Какво значи тактиката „ чук и танц “ в ограниченията против COVID-19 Работата от вътрешната страна в интензивно поделение с заболели от COVID-19 Томислав Дончев: Няма изясненост по кое време ще стартира поетапно разхлабване на ограничаващите ограничения Още един умрял от ковид у нас – 65-годишен мъж 593 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Задочен спор за проби за COVID-19 сред София и Брюксел В изискванията на пандемия: Спряха дарения към център за битка със зависимости Започва всеобщо тестване в Банско за антитела против COVID-19 Часове остават до благотворителния концерт на bTV " Помогни от у дома “ Шефът на БЛС: Бюджетите на лечебните заведения ще устоят Борисов: Започва всеобщо тестване на хората в Банско за антитела против COVID-19 581 са към този момент случаите на ковид у нас Кардиолог: Има мощно понижаване на пациентите с изострен инфаркт Земеделските пазари отвориха, само че при щателни инспекции Лекарят, изправил се против първия случай на COVID-19 в „ Пирогов ": И аз се опасявам, само че някой би трябвало да лекува
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 611 18 24 48 Света 1 524 320 6 360 88 965 332 869 Заразени* Нови Починали България 611 18 24 Света 1 524 320 6 360 88 965
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР