Децата трябва да получават определени умения и знания от родителите

...
Децата трябва да получават определени умения и знания от родителите
Коментари Харесай

Как да научим дете да чете и учи букви под формата на игри?

Децата би трябвало да получават избрани умения и познания от родителите си. Всички майки и бащи би трябвало да знаят по какъв начин да научат детето да чете вярно вкъщи, употребявайки писменост или други способи. Това умеене ще помогне на бебето да възприема по-лесно света към себе си, да се приспособява в учебно заведение, да придобие познания по други предмети. Има разнообразни способи за образование на децата да четат.

Как да научим дете да чете вярно и бързо?

Някои родители считат, че единствено експерти би трябвало да се занимават с детето, само че това мнение е неправилно. Познавайки няколко секрети, проявявайки неизменност и самообладание, вие сами ще научите своето мъниче на основите на бързото четене вкъщи. С такива умения за детето ще бъде доста по-лесно да се приспособява към обществото, то ще усвои учебната стратегия доста по-бързо.

Кога би трябвало да научите детето си да чете?

Сега времената се трансформираха и се предлага децата да стартират да учат съвсем от първата година от живота.

Как родителите могат да се уверят, че детето е психически и физически готово да взе участие в това:

1. Добър знак е, че детето от ранна възраст се интересува от детските книжки.

2. Детето би трябвало да приказва, да схваща смисъла на простите думи, да може да формулира фрази, да показва мисли във изречения, да възприема информация и звуци по фонематичен метод.

3. Детето знае главните направления (нагоре-надолу, наляво-надясно), може да се ориентира в пространството.

4. Имат добър слух, няма съществени проблеми с произношението и други аномалии в развиването.

Основни правила на техниката на четене

Струва си да се означи, че някои дейности на родителите могат да убият интереса на човек към книгите за цялостен живот. Как да научите детето си да чете:

1. Никога не насилвайте. Опитайте се да заинтересувате детето си, като разказвате забавни истории. Четете му на глас, дайте личен позитивен образец, по този начин бързо ще го научите. Не насилвайте детето и не псувайте, в случай че прави неточности. Хвалете детето си за триумф.

2. Първо да се научи да възприема звуци и едвам по-късно преминете към буквите от писмеността.

3. Изговаряйте думите на срички. Това ще улесни научаването на буквите.

4. Преглеждайте постоянно това, което сте научили. По-добре е да го вършиме по палав метод, не организирайте проби, тъй като е обидно.

5. Научете най-простите думи с повтарящи се срички (ма-ма). След това можете да преминете към по-трудни задания. Когато детето овладее техниката на четене на думи, учете елементарни, а по-късно комплицирани фрази.
Второкласничка от Русе прочете 414 книги за година
Второкласничка е най-четящото дете в Русе. Само за 2021 година тя е прочела 414 книги, съобщи Bulgaria On Air.  Калина Тиханова...
Прочети повече
6. Докато се разхождате помолете детето да каже какво написа на табели, билбордове, по този начин бързо ще го научите да чете.

7. Изберете игри за познаване на обособени букви. Купете азбучни блокове.

8. Практикувайте всеки ден, с цел да научите детето да чете. Не се отхвърляйте!

Учене на дете да чете под формата на игри

Забавлението е най-лесният метод детето да възпита интерес към книгите. Има доста игрови техники, ориентирани към разработване на техниката за четене:
Няколко метода да убедим детето да чете книги!
Да, да, чуваме вашия вик за помощ. Особено в летните месеци, когато малчуганите имат цялото свободно време на света, само че и оня лист с...
Прочети повече
1. Научете дружно къси стихотворения за буквите.

2. Изберете буквата, която учите. Хвърлете топката на детето и назовете къса дума с буквата. Ако чуе верния тон в нея, дано хване топката, а в случай че не, няма да я хване.

3. Напишете буквите на карти с огромен, удебелен шрифт. Нарежете ги и ги разбъркайте. Оставете детето да ги открие и да ги каже на глас.

4. Дайте на детето си дълга дума. Нека откри в нея дребните.

5. Направете карти с думи. Покажете на детето си фотография на избраната дума. Нека я каже на срички.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР