Децата трябва да бъдат включени във ваксинационния план. Тази позиция

...
Децата трябва да бъдат включени във ваксинационния план. Тази позиция
Коментари Харесай

Д-р Бацелова: Децата трябва да се включат във ваксинационния план

Децата би трябвало да бъдат включени във имунизационния проект. Тази позиция изрази пред БНР доктор Христиана Бацелова, която е епидемиолог и академични учител в Медицинския университет в Пловдив. Тя даде образец с включването на децата във имунизационните проекти на Съединени американски щати и Австралия.
На фона на имунизираните и преболедували възрастни, децата ще останат незащитена група, уточни Бацелова в предаването „ Преди всички “.

„ Ние не можем тях да ги оставим незащитени. “

Относно стесняването на кръга на лицата, които да си слагат имунизацията на „ Астра Зенека “ епидемиологът удостовери, че действително хората, които не са имали проблем при първата доза, няма спънка да си слагат и втората.

Класическите тромбози са много разнообразни от тези необикновени редки тромбози, акцентира Христиана Бацелова. Младите дами могат да се съветват със експерти, преди да стигнат до фургона за имунизация, в случай че употребяват зелените коридори, разясни тя.

„ Не мисля, че нещата са изгубени с „ АстраЗенека “. Според клиничните изпитвания трите ваксини са с идентичен профил на сигурност. “

За имунната система няма значение методът, по който ще бъде въведен антигенът, акцентира Бацелова по отношение на хипотетичното съчетание на два разнообразни вида ваксини - векторна и РНК.

„ Имунната система реагира на спайк протеина, а по какъв начин той ще бъде въведен – нея това не я интересува “, разясни доктор Христиана Бацелова, като посочи обаче, че към момента няма безапелационни и дефинитивни резултати.

„ На този стадий компаниите производители не предлагат смесването на двете ваксини, защото нямаме научни данни. “

Във всяка страна имаше въвличане на политиката в епидемиологията. Това в историята се е случвало и преди и не води до добър резултат, съобщи в умозаключение експертът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР