Децата се приети с остри симптоми на повръщане, коремна болка

...
Децата се приети с остри симптоми на повръщане, коремна болка
Коментари Харесай

Братчето Им Почина. Ето Какво Е Състоянието На Двете Момиченца, Които Се Натровиха

Децата се признати с остри признаци на повръщане, коремна болежка и неразположение. Голямото момиче е в доста тежко положение със засягане на сърдечния мускул и с заплаха за живота. Лекарите организират интензивни диагностични, реанимационни и лечебни дейности.

От Апелативната прокуратура във Варна оповестиха за news.bg, че останалите 5 деца от семейство ще бъдат изведени от фамилията за наблюдаване от обществените. Те ще бъдат настанени в лечебни заведения, като към момента не е ясно дали ще бъдат в Добрич или Варна.

Припомняме, че през вчерашния ден в Кардам умря 9-годишно момче със същите признаци. Медицинските лица заподозряха хранително натравяне.

В районната прокуратура в Генерал Тошево е стартирано следствие за определяне на аргументите и събитията, довели до гибелта на 9-годишното дете от село Кардам, оповестяват от обвиняването.

От прокуратурата оповестяват, че положението на 11-годишното момиченце се усъвършенства, откакто е било признато в сериозно положение първо в добричко лечебно заведение, а след това превозено до Варна.

В къщата в село Кардам, където е умряло деветгодишното дете, се отглеждат общо 6 деца на възраст от 4 до 13 години. Основно грижи за развъждане на децата полагали техните баба и дядо - на 63 и на 53 години. Те към този момент са разпитани. Извършени са и два огледа в къщата. Установено е, че изискванията за живот в нея не са изключително удобни за развъждане на шест деца.

Починалото момченце и още две от децата в многодетното семейство са възпитаници в главно учебно заведение в Генерал Тошево.

Районната прокуратура е разпоредила инспекция на храната, която са консумирали децата и техните баба и дядо, и на комерсиалния обект, където са купували питателните артикули. Ще бъде тестван и учебният стол в учебното заведение, където са учили умрялото момченце, сестричката му и още едно от децата. Проверката на храните в учебния стол е предоставена на регионалната дирекция по сигурност на храните в Добрич.

Социалните ще следят останалите деца от многодетното семейство.

Назначение са токсикологични експертизи. Изследват се проби, взети при аутопсията на деветгодишното момче. При нея не са открити забележими аргументи или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са предизвикали гибелта му.

Действията по следствието не престават.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР