Децата са в средно-тежко състояние. То се утежнява от факта,

...
Децата са в средно-тежко състояние. То се утежнява от факта,
Коментари Харесай

Част от децата са се заразили с морбили в болницата в Разлог

" Децата са в средно-тежко положение. То се утежнява от обстоятелството, че те са с разнообразни съпътстващи болести – пиелонефрит, пневмонии, бронхити и в действителност болестта стартира от болничното заведение в Разлог. В тамошната болница постъпват, с цел да се лекуват от болесттите си и там са инфектирани с морбили. Децата са неимунизирани, което е повода морбилната зараза да се развие толкоз бързо. Не е изключено положението им да се утежни, само че нашата работа е да не позволим това да се случи и да ограничим епидемиологичното разпространяване на болестта. " Това сподели началникът на инфекциозното поделение на софийската университетска болница „ Св. Анна” доктор Петър Петров, съобщи БГНЕС.
Той посочи, че няма заплаха за живота им. Те са на възраст от 4 месеца до 6 години и разясни, че имунизацията се слага на 13-месечна възраст.
" Имунизираните деца, не че не могат да се разболеят, само че шансът е доста по-малък и болестта ще премине доста леко, може даже да не го усетим ", разясни още той.
Началникът на отделението разяснява, че децата ще останат по-дълго от нормалното време, поради съпътстващите болести и поради това, че те не лекуват единствено морбилната зараза. Докторът добави, че към този миг няма заплаха от пораждане на зараза в страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР