Децата са невинните жертви в споровете в семейството и са

...
Децата са невинните жертви в споровете в семейството и са
Коментари Харесай

Децата са най потърпевши от насилието в семейството

Децата са почтените жертви в разногласията в фамилията и са най-потърпевши от насилието в домашна среда. За това са безапелационни Мария Чумарова, психоаналитик, шеф на фондация “Анимус” и Зарухи Задикян – юрист по фамилно право.

"Ние одобряваме всяка една жена, която се обърне към нас. Ние не сме следователи. Ако някой се усеща застрашенвсеки, може да се обади на денонощния телефон за сигнали за принуждение ", разяснява Чумарова.

В предаването "Питай Българска национална телевизия " тя сподели, че има подготвени доброволци, които могат незабавно да насочат пострадалите към най-близкия спешен център в страната. Дават се и съвещания по-късно какво да подхващат хората, станали жертва на принуждение.



Първото нещо е да се обезпечи сигурност. В интерес на истината фамилното консултиране дава резултати, в случай че хората желаят смяна, разяснява Чумарова.

По думите й страничните наблюдаващи се чудят за какво хората, подложени на принуждение, търпят обстановката дълго време. Експертът изясни, че от време на време лишават години, с цел да се вземе извънредно решение и "да се претегли всичко ".

Жена от години се бори да осинови децата на убитата си племенница

Адвокат Задикидян разяснява на собствен ред, че ограничаващата заповед прави работа в случаите на принуждение. Посочи, че постоянно жертвите считат, че по този метод навреждат на лицето, от което има недоволства, като се разколебават. Задикидян подсети, че ограничаващата заповед е за избран интервал. в който дамата може да бъде предпазена.

Адвокатът сподели също, че ограничаваща заповед може да се желае, без значение в какви отношение сме с насилника - дали има брак или сме единствено в общуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР