Децата са много чувствителни, усещат нашите страхове и притеснения. Съветвам

...
Децата са много чувствителни, усещат нашите страхове и притеснения. Съветвам
Коментари Харесай

Психолог: Най-тежко от социалната изолация са засегнати възрастните хора

" Децата са доста чувствителни, усещат нашите страхове и терзания. Съветвам да им се дава доста обич, да се изслушват техните терзания. Да се разказва обстановката с думи, които да са разбираеми за възрастта им. Трябва да се приказва постепенно, умерено и решително. Бъдете оптимално почтени с тях. За най-малките е уместно обстановката да се опише като вълшебна приказка или игра. Оказва се, че най-големите деца най-лесно се оправят със обстановката, защото се социализират посредством цифровите мрежи. Най-тежко от обществената изолираност са наранени възрастните хора, които са самотни и живеят сами. Един от най-хубавите способи за превъзмогване на напрежението в сериозни обстановки е свързаността и съпричастността. Пазете се и бъдете здрави. Не забравяте, че може да се обаждате на телефоните, оповестени от Община Петрич, постоянно, когато имате потребност. Ние постоянно сме на линия и сме подготвени да помогнем с каквото можем. "   Това сподели психологът Тони Янкулска, в изявление за Радио „ Фокус “.
По думите ѝ " при боязън най-общо казано имунитетът пада, по тази причина не би трябвало да мислим прекомерно доста какво може да се случи, защото ние не владеем предишното и бъдещето. Не би трябвало авансово да претърпяваме събития, които не знаем дали и по какъв начин ще се случат. По време на рецесия е обикновено да се чувствате тъжни, уплашени, комплицирани, уплашени или даже ядосани. Но диалогът с психолог или с човек, на който имате доверие може да ви помогне. "
" Трябва да лимитират терзанията и паниките. Нека имат поради също, че не всяка информация за корона вируса може да е вярна. Апелирам да бъдат осведомени и да употребяват сигурни източници. Трябва да се оправят с страстите по здравословен метод. Ако се усещат комплицирани или прочувствено натоварени, то най-добре е да поговорят със експерт. Трябва също да си създадат проект къде да отидат и кого да потърсят за физическото и психическото си здраве. ", предложи още психологът. 
Тя напомин, че преди броени дни Община Петрич откри телефонни линии за консултация с психолози, поради усложнената конюнктура. 
" Телефоните за връзка с психолог са открити едвам от няколко дни, по тази причина считам, че е доста рано да създадем разбор, по отношение на това какви хора ще ни търсят и какви ще са техните терзания. Ограничаването разпространяването на корона вируса е една от ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати, само че страхът и суматохата са извънредно рискови. ", сподели още Тони Янкулска. 
Психолог: Има тактики за справяне със засилващата се тревога поради COVID-19
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР