Децата с аутизъм не са невидими, обръщайте им внимание –

...
Децата с аутизъм не са невидими, обръщайте им внимание –
Коментари Харесай

Елена Петрова: Децата с аутизъм не са невидими, те също имат нужда от любов

Децата с аутизъм не са невидими, обръщайте им внимание – тези деца също имат потребност от обич и грижа. Този апел насочи актрисата Елена Петрова в студиото на „ Тази заран “ в Световния ден за осведоменост за аутизма.

„ Нека фокусът на този ден да е в действителност малко повече да се поинтересуваме. Това са деца, някои от които с прелестни благоприятни условия. Фокусът би трябвало да е в това какво могат да вършат в своя аутистичен набор “, добави Петрова.

Според Владислава Цолова, която е майка на дете с аутизъм и е приела това персонална идея, би трябвало да сме приемащи и разбиращи.

„ Благодарение на родители и персони, които поддържат идеята ни се приказва от ден на ден за аутизма. До 2015 година нямаше център за лечебна грижа за деца с аутизъм. С помощта на доста донори открихме първия център за терапия, който подкрепя тези деца “, споделя Цолова.

Сега, три години по-късно, следва откриването на втори подобен в Плевен, както и подготовка на още три – в Бургас, Враца и втори в София.

Всеки, който желае да поддържа акцията за играждането на трите нови центъра може да закупи тениска от уеб страницата на „ Аутизъм през днешния ден “ или да изпрати есемес на телефон 17 777.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР