Децата реагират на критика много по-болезнено, отколкото възрастните. Детето на

...
Децата реагират на критика много по-болезнено, отколкото възрастните. Детето на
Коментари Харесай

Детето не отстоява себе си? Спокойно, и това се учи

Децата реагират на рецензия доста по-болезнено, в сравнение с възрастните. Детето на процедура съвсем в никакъв случай не мисли над това, което споделя, когато желае да обиди някого, по тази причина и дребните постоянно споделят обидни неща. Ако детето ви се сблъсква с непрекъснати подигравки от страна на другите деца във вашите ръце е да му помогнете да отстоява границите си. Научете го да взема решение конфликтни обстановки, да отхвърля и вярно да поддържа връзка с останалите деца.
Важното е да оставите детето да повярва в себе си и по тази причина е значимо да възпитате у него качества, които ще го създадат по-уверено. Ето някои от главните неща, които е добре да усвои:

1. То не е жертва
Хората, които се стараят да угодят са мекушави, услужливи и нормално попадат в сложни обстановки. Това е напълно допустимо да се случи и с вашето дете, в случай че знаете, че тези качества са му присъщи. Постарайте се да му обясните, че никой не е в правото си да го наскърбява и да му се надсмива. Нито възрастта му, нито нещо друго не се явява мотив за оскърбление. Кажете, че не е нужно да се бои от напористи деца и в случай че се поддава на провокациите им ще направи неприятно на себе си.

2. Не е наложително постоянно да се обръща за помощ към родителите си
Много деца считат, че когато се обръщат за помощ към родителите си демонстрират уязвимост и некадърност да вземат решение проблемите си независимо. Понякога сходно решение от страна на детето води до още по-големи проблеми. Обяснете му, че помощта от родителите не е наложителна, само че може и би трябвало да потърси съвет от фамилията при положение на неприятности.
Иначе в ролята на асистент могат да влезе и учителя или психолога, които има във всяко учебно заведение.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР