Децата разбират от ранна възраст кога е уместно да се

...
Децата разбират от ранна възраст кога е уместно да се
Коментари Харесай

Децата разбират от малки кога е уместно да се пие алкохол, като гледат от родителите си

Децата схващат от ранна възраст по кое време е подходящо да се пие алкохол и какво количество е възможно, като следят възрастните, които ги заобикалят, заяви Ройтерс, базирайки се на научно проучване.

С порастването си децата осъзнават от ден на ден обществените правила за потреблението на алкохол. Когато постоянно гледат възрастните по какъв начин пият, е допустимо и те да посегнат към чашката по-рано, или да го вършат по-често.

" Децата имитират държанието на родителите - в случай че те пият пред подрастващите, вършат това норма ", съобщи Ричард Матик от националния австралийски център за проучвания на пристрастяването към опиати и алкохол, който не е от научния екип..

Учени от института по психологично здраве и пристрастявания в Утрехт са работили със 75 татковци и 83 майки, като са ги разпитали какъв брой постоянно пият по разнообразни мотиви - на празненства, на работа, до момента в който гледат телевизия. След това са попитали 359 несвързани с тях деца на възраст от четири до осем години при какви условия мислят, че е всекидневно или обичайно възрастните да пият алкохол.



Изследването сподели, че мъжете пият повече от дамите . За родителите алкохолът е нормален най-вече на празници в заведения за хранене или на другарски събирания. По-малко от тях пият, до момента в който вечерят или гледат телевизия.-->

Децата обаче настояват, че възрастните пият най-вече, до момента в който гледат телевизия или се забавляват.

Повечето младежи в Нидерландия стартират да пият през пубертета и по тази причина самодейностите за попречване на този табиет се насочват най-вече към тази възрастова група . Тогава може да е доста късно, настояват учените. Ранното наличие на близки, които пият, " може да сътвори усещане, че алкохолът е на всички места и е допустим обществено ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР