Децата попиват всичко в ранните си години, така че е

...
Децата попиват всичко в ранните си години, така че е
Коментари Харесай

Защо е важно да вдъхнете на децата си любов към книгите

Децата попиват всичко в ранните си години, тъй че е добра концепция да се възползвате от това и да им създадете някои страхотни привички, като да вземем за пример четенето. Независимо от възрастта, четенето ще ускори развиването на мозъка на детето, връзката посред ви, както и доста други значими умения, които ще му служат през целия му живот.

Ето за какво основаването на дребен обред за четене на всяка вечер ще направи чудеса за детето в дълготраен проект. " Bright Side " потвърждава, че книгите могат да създадат доста повече, в сравнение с просто да запълват свободното ви време:

Учи на самообладание

Да бъдеш толерантен е скъпо умеене в живота, което липсва на доста хора. За благополучие, нашите деца могат да го усвоят от най-ранна възраст, защото слушането на истории прави бебетата по-търпеливи. Развитието на самообладание прави детето по-добро в дейното слушане, като двете вървят ръка за ръка. По този метод в бъдеще вашето дете ще бъде добър слушател.

Обогатява речника

Четенето е освен ужасно за нас, само че може да бъде отлично и за бебетата. Според изследване, извършено в болничното заведение в Роуд Айлънд, дребните деца, на които е четено, схващат повече думи от тези, които не са слушали приказки. Резултатите демонстрират, че възприемчивият речник на децата се е нараснал с 40%, до момента в който е единствено 16% за групата, на която не е четено.

Развива въображението

Четенето уголемява въображението ни, тъй че би направило същото и за вашето дете. Колкото повече четем на децата си, толкоз по-лесно им става да си показват тези думи и истории в мозъка си. Това непрекъснато трениране на мозъка усъвършенства способносттите им да са изобретателни и отворени за нови хрумвания.

Учи на съпричастност

Вероятно не си представяте, че книгите и съпричастността вървят ръка за ръка, само че те го вършат и това доста значимо житейско умеене може да бъде преподавано на вашето дете от ранна възраст. Когато децата четат, те имат опция да видят и преживеят историята от гледната точка на героя. По този метод те схванат възприятията му.

Насърчава ангажираността и усъвършенства уменията за диалог

Четенето усъвършенства способността на детето да се ангажира и да поддържа връзка. Не се дразнете, в случай че то ви прекъсва, до момента в който му четете история, в действителност, това е доста добре. Отговорете на въпросите, обяснете нещата и свържете протичащото се в историята, която четете, с нещо, което ви се е случило в действителния живот.

Помогнете му да се ангажира прочувствено, като го попитате по какъв начин се усещат героите и какво може да се случи по-късно.

Подобрява концентрацията

Децата, изключително дребните, доста елементарно се разсейват, тъй че четенето може да ги научи на централизация и дарба да обръщат внимание. Те би трябвало да слушат и да седят неподвижно, с цел да схванат историята, което може да докара до по-малко нервности.

Допълнителни преимущества са по-добро четене с схващане, по-добра самодисциплина, по-дълъг интервал на внимание и по-добро задържане на паметта. Това са значими умения, които ще са от огромна изгода за детето в учебно заведение и в живота на възрастен.

Вдъхва обич към четенето

Когато започнете да четете на децата си, до момента в който са още дребни, вие непрекъснато им помагате да развият пристрастеност към книгите и четенето. По-вероятно е да ги изберат пред видеоигри, телевизия и други форми на развлечение, даже когато пораснат.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР