Децата от занималня, които не са взети до 18.00 ч.

...
Децата от занималня, които не са взети до 18.00 ч.
Коментари Харесай

Работите до късно? Търсете детето си в районното!

" Децата от занималня, които не са взети до 18.00 ч. ще бъдат отвеждани в 7 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи ". Това известие, залепено в столично учебно заведение и оповестено в обществената мрежа, провокира бурни реакции измежду родителите. Някои разпознаха занималнята, за която се отнася предизвестието, други споделиха за сходни закани в разнообразни детски градини.

Нормативно видяно, всяко учебно заведение единствено създава годишна учебна стратегия за целодневна организация на образователния ден в сходство с типа и спецификата му. В програмата са включени и дейностите по самоподготовка, занимания по ползи, надлежно: начален и краен час на тези действия.

Аналогично е и с работното време на детските градини: целодневна организация на педагогическото взаимоотношение е в границите на 12 астрономически часа дневно, като началният час на утринния банкет и крайният час на изпращане на децата за деня се дефинират с правилника за организацията и активността на съответната детска градина. 

Веднъж открили работното си време, детските градини, учебни заведения и занимални чакат родителите акуратно да го съблюдават.

Какво се случва, в случай че работите в " Младост ", а живеете в " Люлин ", където детето ви е записано в учебно заведение или детска градина, несъмнено, по вездесъщия аршин " местоживеене "?

 

В идеалния случай си тръгвате от работа тъкмо в 17.30 ч., и стартирате да се надявате на чудеса от вида: " липса на запушване " и " телепортация ", с цел да си вземете детето не по-късно от 18.00 ч. 

В противоположен случай, учителката, която може би също като вас бърза да вземе и своето дете от някое далечно учебно заведение, има цялостно съображение да се обърне към чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Чл. 38, алинея 3 от Закон за протекция на детето гласи: Полицейската протекция е незабавна мярка, която се взема, когато детето е останало без контрол. И когато стигнете в занималнята на детето си, него няма да го има там. Ще намерите записка (вероятно) в кое районно управление (на МВР) да го потърсите. А там ще се срещнете с учителката на детето си, която също е закъсняла да вземе своето дете (заради вас). 

Едва ли ще спечелите наградата " родител на годината ", само че горе главата! Какво по-добро образование от това, децата да се сблъскат овреме с изискванията в родните полицейски ръководства?!

Трагикомичността на обстановката е видна и в многочислените мнения в обществените мрежи. Ето някои от тях:

... напряко в централния затвор да ги водят;

...а служителите на реда ще вървят на курсове за аниматори;

...това е то безвъзмездна занималня;

...ще напълним арестите най-накрая;

...сега детегледачките ли ще станат служители на реда или служителите на реда -детегледачки;

...и почват да бегат, бате...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР