Децата от ямболското училище „Д-р Петър Берон” се завръщат в

...
Децата от ямболското училище „Д-р Петър Берон” се завръщат в
Коментари Харесай

Децата от опразненото ямболско училище се връщат в клас

Децата от ямболското учебно заведение „ Д-р Петър Берон” се завръщат в клас. Днес ситуацията там е по-спокойна. Припомняме, че през вчерашния ден суматоха обзе родителите им, които ги прибраха по домовете им. Притесненията им бяха подбудени от неизвестен слух, че ще им ги лишават.
Директорката на образователното заведение описа пред NOVA, че през вчерашния ден за интервал от 10-15 минути се е основала блъсканица в региона. „ Разплакани родители пристигнаха и си взеха децата, без да имат предпочитание да изслушат нито мен като шеф, нито учителите. Действието им беше подбудено от страха, че някой ще им вземе децата и ще ги отдели от фамилията им”, разяснява тя.
Според нея родителите нямат никакво съображение да се тормозят. Не е имало случаи обществените служби да вземат деца от учебно заведение. Полицията проверява от къде е пристигнала информацията до родителите в Сливен, Карнобат, Ямбол и други градове и дали някой може да поеме отговорност за това.
В предаването „ Здравей, България” заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова съобщи, че няма нито тактика, нито планове да се лишават деца от техните родители. „ Имаме модел за протекция на детето, който е български. Той не е заимствуван от други такива. Той служи само и единствено да помогнем на децата, които са изоставени и които имат нужда”, разяснява Русинова.
По думите й има разнообразни организации, които нападат т.нар Стратегия за детето. Според нея би трябвало да се търси отговор на въпроса „ Кой не желае в България да има грамотни деца?”. „ Тези организации не работят координирано и няма единни искания”, сподели още заместник-министърът на труда и обществената политика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР