Децата от ямболското село Хаджидимитрово приети в болницата със съмнение

...
Децата от ямболското село Хаджидимитрово приети в болницата със съмнение
Коментари Харесай

Цял ден продължиха проверките в училищния стол, къде се натровиха 22 деца

Децата от ямболското село Хаджидимитрово признати в болничното заведение със подозрение за хранително отравяне са в положително общо положение. Цял ден продължиха инспекциите в учебния стол и на чиновниците в него с цел да се откри повода за положението на децата. Проверки са направени и на близкото до учебното заведение заведение за хранене. Пострадалите 22 деца от Хаджидимитрово са на възраст сред 7 и 12 години и учат в прилежащото село Дражево.

Всеки ден дружно със връстниците си получават гратис закуска и обяд. До в този момент не е имало проблем с употребяваната храна. Родителите обаче са обезпокоени, макар, че положението на децата се усъвършенства. Христо Георгиев, родител: Двете ми деца са вътре и запитвам я по пътя какво си яла, вика ми яла съм гозба, някаква каша с пиле са яли, някаква закуска и се натровиха.

Тома Георгиев, родител: Всичката работа излиза от учебно заведение от столовата. То друго няма. Доколкото разбрахме тези деца не ядат това ястие от столовата, дражевските. Те си купуват закуски от магазина там, магазин ли там, барче ли, това. От болничното заведение са безапелационни, че за децата се поставят всички нужни грижи за преодоляване на обстановката. Д-р Панайот Диманов, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Св. Пантелеймон “, Ямбол: Всички са в положително положение за в този момент тъй като заболяването е в динамичност. Взети са проучвания най-вероятно ще се потвърди каква е повода. Предполагам, че няма да има затруднения. Още от нощес екипи от РЗИ и Областна дирекция по сигурност на храните вършат проучвания и инспекции на работещите в учебната трапезария и близкото заведение. Д-р Лиляна Генчева, шеф на РЗИ, Ямбол: Все още не можем да установим връзката наши сътрудници, двама лекари бяха в незабавно и инфекциозно поделение, които снимаха епидемиологична анамнеза на децата, които бяха одобрявани.

Д-р Николай Георгиев, шеф на ОДБХ, Ямбол: Пробата, която ще вземем от кухнята майка, скърбя тази жена, която е в учебното заведение, не е съхранила тестът, която е задължена, за което ще бъде глобена. И в образователното заведение нямат пояснение на неочаквания взрив на стомашно-чревните проблеми на децата от Хаджидимитрово. Днес огромна част от учениците не са влезнали в клас. Марина Николова, шеф на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, с. Дражево: Не мисля че е от храната, тъй като тази храна се доставя до всички учебни заведения в общината. В нито едно учебно заведение няма регистриран случай на дете, нямаме в учебното заведение нито лавка, нищо друго няма в учебното заведение. По принцип на барчето си купуват чипсове, вафли, солети, хамбургери. Причината за положението на децата ще стане ясна най-рано в четвъртък, когато резултатите от проучванията бъдат подготвени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР