Децата от социално слаби семейства няма да плащат такса за

...
Децата от социално слаби семейства няма да плащат такса за
Коментари Харесай

Детската градина - безплатна за ромчета и за социално слаби

Децата от обществено слаби фамилии няма да заплащат такса за детска градина . Това планува план на Министерството на образованието и науката, наименуван " Активно приобщаване в системата на учебното обучение ".

Проектът е на стойност 82.5 млн. лева и ще се извършва в границите на 2 години и половина . Той стартира още от декември и се състои от две елементи.
 За болно дете и трудова акцидент се заплаща и първия ден от болничните
За болно дете и трудова акцидент се заплаща и първия ден от болничните

Държавата подкрепя бедните пенсионери, само че под изискване

Целта е да бъдат обхванати по-рано в системата на ранното обучение деца на 3-4-5 години от уязвимите групи. За задачата страната посредством европейско финансиране ще поеме таксата им за детска градина . Това ще коства 22.5 млн. лева за първите две години на плана, като се допуска, че след това той ще продължи да се извършва.

Таксата ще се заплаща единствено на деца, които посещават детска градина. В случай, че няма детска градина - за тях ще бъдат изпращани и учители почасово , изясни зам.-министърът на образованието Деница Сачева.

Останалата част от парите по плана ще отидат за повдигане на просветителното равнище в детските градини в цялата страна . Това ще стане посредством назначение на повече, по-квалифициран личен състав и по-засилен учебен материал.

По него ще бъдат обхванати 1500 детски градини. Ще бъдат назначени 300 психолози. Логопеди, ресурсни учители. В образованието ще се включат и посредници - помощници на учителите .
 ¼ от медсестрите в детските градини са пенсионерки
¼ от медсестрите в детските градини са пенсионерки

Средната възраст на медицинските експерти в яслите и градините е 54 години

Образованието на най-малките се чака да премине на ново равнище , защото ще се обръща внимание, както на гениите и качествата на децата, по този начин и на техните компликации посредством разнообразни типове игрови модели.

До края на ноември за задачата ще бъдат подготвени над 1500 учители по новата стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР