Децата от първи до четвърти клас могат да носят маски,

...
Децата от първи до четвърти клас могат да носят маски,
Коментари Харесай

Учител: Неносенето на маски в час ще доведе до по-голямо заболяване

 " Децата от първи до четвърти клас могат да носят маски, всичко зависи от това какво ще им бъде обяснено. И надлежно да се реализира подобен надзор от преподавателя, който се намира с тях в даден миг. Първоначалните насоки, които пусна Министерството, бяха за носене на маски за всички възпитаници от 1-ви до 12-и клас. Писмото ни е предизвикано от концепцията на образователния министър маските от първи до четвърти клас да отпаднат в класните стаи, а да се носят единствено в общите пространства ", каза Лилия Стоянова от " Учители за безвредно обучение "  за " България заран ".

Според тях това не е добър вид.

" Неносенето на маски в час ще докара до по-голямо заболяване. Нека да обърна внимание, че децата при Делта разновидността изобщо не са пощадени. Виждате какво се случва - препълнени педиатрични отделения в цялата страна. За страдание, с началото на образователната година тази наклонност ще продължи. Това, което чакаме, е да бъде удовлетворено желанието на една група родители, които не осъзнават сложността на обстановката и риска за здравето на техните деца ", допълни Стоянова в ефира на.

Те упорстват и два пъти да се вършат проби за ковид.

" Това единствено по себе си не е задоволително. Един човек, когато е болен, той не демонстрира признаци при започване на болестта, тъй че има и безсимптомни носители. Това е добър вид. Видяхме, че такава процедура има в страните от Западна Европа. Вече има проби, които се вършат със слюнка, тъй че разновидности има. Не е нужно тестването да бъде обвързвано с някакъв дискомфорт и да не бъде травматично за децата ", счита Стоянова.

Тя показа, че огромният ѝ син, който е на 13 години и предстои на имунизация, е ваксиниран.

" Ползите от имунизациите доста надвишават риска. Те се потвърдиха като оптимално ефикасни. Никой не е споделил, че имунизираният не може да се разболее. Идеята е вирусът да бъде преодолян от организма доста по-леко и имунизираният да не бъде приет в болница. Видях изследване, че резултатът от имунизациите се изчерпва от времето. Това не е изненада. Ние сме имунизирани предпочитано дружно с лекари, тъй че до началото на образователната година не остава доста. Мисля, че е разумно за специалностите, които са на първа линия, да получат трета ваксина ", добави Стоянова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР