Децата от детските градини ще могат да учат допълнително български

...
Децата от детските градини ще могат да учат допълнително български
Коментари Харесай

От следващата година в детските градини ще може да се учи допълнително български език

Децата от детските градини ще могат да учат в допълнение български език от идната образователна година, посредством опциите на план по Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък ". Това сподели в Кърджали министърът на образованието Красимир Вълчев.
 
Той, дружно с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева и националният представител Галя Захариева участваха в полемика на тематика " Образование ", част от платформата за цивилен разговор " Европа в нашия дом ", под семейството на регионалния шеф Никола Чанев.
 
Министър Вълчев изясни, че образованието ще бъде форма на спомагателна поддръжка, като нормативната уредба планува и диагностика при постъпване в детска градина. Обучението се планува да бъде до 200 часа, по преценка на учителите.
 
Той разяснява, че езиковите умения са причина за асимилиране на образователното наличие по всички останали предмети, за това и в учебните заведения ще бъде удължен планът за финансиране на действия за превъзмогване на просветителни компликации.
 
Децата, които са формирали недостиг по един или различен предмет, също ще бъдат обект на в допълнение образование до 200 часа, сподели още просветителният министър.-->
 
По думите му, просветителното министерство планува да финансира по Националната стратегия " Информационни и информационни технологии " всички учебни заведения, които желаят да закупят права за електронни дневници.
 
Финансирането ще има изискване, дневниците да имат модули за наложително известяван на родителите.
 
" Малко над хиляда, от две хиляди и четиристотин учебни заведения, сега са закупили и употребяват електронни дневници. Очакваме към края на годината над две хиляди учебни заведения да са закупили такива права ", сподели още министър Красимир Вълчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР