Децата обикновено са с по-леки симптоми на Covid-19 от възрастните

...
Децата обикновено са с по-леки симптоми на Covid-19 от възрастните
Коментари Харесай

Децата с Covid-19 може да не са толкова заразни като възрастните

Децата нормално са с по-леки признаци на Covid-19 от възрастните и балансирането на доказателствата демонстрира, че те са по-малко податливи на вируса и са по-малко заразни, заяви Ройтерс.

Консултативна група учени към английското държавно управление стигна до извода, че има доказателства децата да са с по-леки признаци, само че " доказателствата за податливостта и предаването още не са ясни и се предлага да бъде премислено събирането на спомагателна информация ". Балансът на доказателствата обаче насочва, че и податливостта, и заразността при децата може да е по-малка, в сравнение с при възрастните.

В отчети, предоставени на държавното управление до края на април, експертите пишат, че към този момент има серологични проучвания с деца и някои демонстрират темпа на заразяване.

В доста страни към този момент се подвигат ограничаващите ограничения поради пандемията от новия ковид и управляващите се пробват да дефинират по кое време е безвредно образователните занятия да бъдат възобновени изцяло. Според учените преди този момент би трябвало да има надеждни системи за тестване и следене. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР