Децата на Вършец се учат на разделно събиране на отпадъци.

...
Децата на Вършец се учат на разделно събиране на отпадъци.
Коментари Харесай

Децата на Вършец се учат на разделно събиране на отпадъци

Децата на Вършец се учат на разделно събиране на боклуци.
Приказните герои на „ Екопак България “ Хартояд, Пластоядка и Стъклояд дават обещание забава и дарове
Забавното просветително куклено шоу “Приказки за юначета с празни тумбачета” поема на есенно турне. Във Вършец кукленият спектакъл ще гостува на 20 септември. Вече пета година „ Театър на приказката – София “ гостува на българските деца в разнообразни елементи на страната по самодейността на „ Екопак България “ „ Нахрани ме, хапвам разделно “. Над 8 350 деца в страната към този момент са разпространители на концепцията за разделно събиране на боклуци от опаковки.
От основаването си най-голямата организация за ръководство на боклуци у нас е възприела за своя задача да възпитава у децата от 4 до 8 година в цялата страна отговорно отношение към природата.
В спектакъла на понятен за децата език се слага казусът за отговорността на всеки гражданин на Земята към бъдещето на планетата. Това е реализация на задачата на „ Екопак България “ – да образова най-малките, с цел да стигнат зелените послания и до възрастните. „ Децата са най-хубавите посланици на нашите хрумвания и възпитават потребни привички у родителите си “, уверени са в „ Екопак България “. Онези деца, които са се срещнали към този момент с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, знаят, че разделното събиране на отпадъците е належащо, с цел да могат те да бъдат рециклирани
По време на кукленото шоу децата се научават кой боклук в кой пъстър резервоар се изхвърля. „ Научих, че отпадъците, които хвърляме в общите железни контейнери, замърсяват природата, а сметищата завземат от ден на ден територии от Земята. А, в случай че събираме разделно отпадъците, те се рециклират и заживяват нов живот като се трансформират в нещо потребно “, изяснява умело Ния, 9 година След срещата си с Пластоядка в парка тя умишлено следва препоръките на приказните герои в всекидневието си.
Проектът се реализира в партньорство с общините, с които „ Екопак България “ има контракт за ръководство на отпадъците. Всички деца вземат участие интензивно в надпревари по подбиране на боклуци, пеят, танцуват, а най-после всеки си потегля с дарове – комикс брошура за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.

Заповядайте на:
20 септември 2019г., 10.30 ч., Вършец,
естрадата пред Народно читалище „ Христо Ботев 1900 “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР