Децата на Мария и Свилен Велеви се съгласиха да дадат

...
Децата на Мария и Свилен Велеви се съгласиха да дадат
Коментари Харесай

Децата на Мария и Свилен Велеви свидетелстват по делото

Децата на Мария и Свилен Велеви се съгласиха да дадат показания по делото и ще бъдат разпитани в качеството си на очевидци.

Това стана ясно по време на днешното правосъдното съвещание в Софийския градски съд (СГС) по делото против Мария и Свилен Велеви, упрекнати за причиняване на гибелта на 86-годишния й татко.

Мария и Стефан са с наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". Двамата бяха доведени под полицейски ескорт в правосъдната зала, където още веднъж участваха и децата им. При типа им Мария Велева се разплака, изиска да ги целуне и да ги види на идващото правосъдно съвещание.

Адвокатът на Велева съобщи, че не е получил новия обвинителен акт по делото. Той изиска да му го снимат и да му го дадат, тъй като без него той няма по какъв начин да я пази. Велева изиска нови доказателства по делото и съобщи, че в обвинителния акт пишело неща, с които тя не е съгласна.

Свилен Велев разкри пред съда по какъв начин се е разразил абсурдът в столичния квартал " Люлин ", довел до гибелта на 86-годишния му свекър. Свилен свидетелства, че дядото почнал да го наскърбява, протегнал ръка му, като по думите му желал да продаде децата.

По време на абсурда сред двамата мъже Мария и децата ги нямало в жилището, уточни Свилен, тъй че по думите му няма по какъв начин Мария Велева да е крещяла, че ще убие татко си. Той осъзнал какво се случило едвам откакто направил закононарушението.

Велев е подавал тъжби в прокуратурата против бащата на брачната половинка си за недобра хигиена.

Мария Велева съобщи, че брачният партньор е бил грижлив човек по отношение на фамилията си, нито пиел, нито пушел, с цел да се грижи за фамилията си. Той е жертвоготовен човек в името на фамилията си. Ние бяхме едно сплотено семейство, доста се обичахме, помагахме си един на различен, акцентира Велева. Тя е сигурна, че мъжът й не е палач, а е протегнал ръка на татко й в миг на афект.

Велева съобщи, че е била подложена на стрес, обиди и на тормоз от страна на татко си. Тя го помолила да не ги наскърбява пред децата, тъй като били задоволително уплашени. Велева още един път отбрани брачна половинка си и съобщи, че не е видяла неприятно от него, а единствено положително. " Ако имаше метод, щях да предотвратя убийството, само че не си бях у дома. Мъчно ми е за татко ми, само че ми е мъчително и за децата ми ", акцентира Велева, която твърди, че не се е карала с татко си, само че връзките им не били положителни.

Припомняме, казусът стана известен откакто дядото на девойките и татко на Мария Велева - Стефан Янев алармира медиите, че фамилията отглежда изцяло изолирано трите си дъщери в столичния квартал " Люлин ". Те са на 14, 15 и 19 години, като са били държани под ключ и не са посещавали учебно заведение.

Няколко дни по-късно обаче 86-годишния мъж бе открит, пребит до гибел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР