„Децата ме зареждат с оптимизъм и вяра, че ще се

...
„Децата ме зареждат с оптимизъм и вяра, че ще се
Коментари Харесай

Д-р Даридкова разкри кое е най-силното ѝ оръжие срещу COVID-19 ВИДЕО

„ Децата ме зареждат с оптимизъм и религия, че ще се оправим “, декларира ръководителят на ПГ на ГЕРБ
Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, която е един от тримата депутати с позитивна проба за ковид, се усеща добре и съблюдава прецизна карантина в родния си Смолян. В своя профил във Facebook доктор Дариткова благодари на всички свои пациенти за благопожеланията във връзка вчерашния Световен ден на здравето, както и за поддръжката и загрижеността на своите другари.

Не е загадка, че тя е доктор с дългогодишна процедура в Смолян и макар политическата си кариера в никакъв случай не е серпантина да работи с пациенти.

Ето какво написа в обществената мрежа доктор Дариткова:

Благодаря на всички мои дребни и огромни пациенти, които ми изпратиха рисунки, картички, песни, балони и благи благопожелания във връзка вчерашния Световен ден на здравето.

Благодаря на всички другари за загрижеността и поддръжката. Поради многочислените запитвания във Facebook, на персонални известия и голям брой телефонни позвънявания за здравословното ми положение и симптоматиката на човек с позитивна проба на ковид осведомявам, че тестът ми е взета и регистрирана преди 7 дни.

Нямам никакви недоволства. Приемам единствено витамини и микроелементи.

Според СЗО по този начин протича болестта при 80% от инфектираните. За това ограниченията за обществена изолираност и носенето на маски са доста значими. Пробата на сътрудниците от смолянската детска поликлиника и брачна половинка ми са негативни. С родителите ми не съм била в контакт.

Всички позитивни проби от региона се оповестяват на РЗИ-Смолян. Те вземат съответните ограничения - проби на контактните лица и налагане на карантина на най-близкото обграждане на пациента. Няма прикриване на информация по отношение на броя на инфектираните медици.

В инфекциозно поделение на болничното заведение в Смолян са настанени пациентите с по-тежко протичащи пневмонии. Има една пациентка на апаратна вентилация. Леките пневмонии и безсимптомните пациенти се лекуват в дома и се управляват от персоналните лекари. Доверявайте се единствено на информация от публични източници, а не на клюки.

Спазвайте противоепидемичните ограничения, въведени от Националния щаб. Да, мъчно е, само че това е единственият метод да спечелим нужното ни време и да понижим риска - поради всички хора.

Никога няма да оставя пациентите си, по тази причина не преставам да работя от разстояние – по телефона, WhatsApp, Viber.

Пазете себе си и околните си!

Децата ме зареждат с оптимизъм и религия, че ще се оправим!



FacebookTw
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР