Децата, които се обучават в неделното училище към храм Свети

...
Децата, които се обучават в неделното училище към храм Свети
Коментари Харесай

Деца и родители ще отбележат празника на буквите в храм Свети Иван Рилски в Бургас

Децата, които се образоват в неделното учебно заведение към храм " Свети Иван Рилски " в Бургас, ще отбележат със особено празненство празника 24 май. На Деня българската култура и просвета те посвещават и признателен пленер за светите Кирил и Методий и техните възпитаници.
За страдание, обособената постройка, която беше издигната до храма особено за неделно учебно заведение, към момента не действа. Actualno.com се свърза с отец Николай, който разясни: “ Сградата не работи към момента, тъй като няма акт 16. За да не стане някоя акцидент или проблем с децата, тя няма да бъде употребена. Чакаме едно присъединение към енергото. Иначе тя е подготвена и се надяваме до месец септември, за новата образователна година и откакто се получат всички документи за нейната сигурност, децата да се образоват там. “
Сега неделното учебно заведение се обитава на втория етаж на храм " Свети Иван Рилски ". Тържеството за 24 май ще се организира в църквата от 14.00 часа, а пленерът на дребния площад пред храма.
Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий е дал своята благословия за начинанието. В него ще вземат присъединяване деца от неделното учебно заведение към църквата и възпитаници от групите по православие. Големите ще рисуват портрети на славянските просветители, а децата ще плетат венци. Най-малките участници в тържеството ще пишат букви и послания със специфични писци.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР