Децата, които се хранят здравословно, са по-щастливи, имат по-добро самочувствие

...
Децата, които се хранят здравословно, са по-щастливи, имат по-добро самочувствие
Коментари Харесай

Децата и здравословната диета

Децата, които се хранят здравословно, са по-щастливи, имат по-добро самочувствие и липса на прочувствени проблеми, разкрива ново изследване.

Макар да е мъчно да насърчим малчуганите да употребяват хранителни артикули като плодове, зеленчуци и риба, последните проучвания удостоверяват, че децата, които ядат здравословно, не страдат от прочувствени проблеми и са по-малко склонни да бъдат жертва на тормоз, с помощта на по-високото им самочувствие и самоуважение.

Изследвайки 7 675 деца, на възраст сред две и девет години, от седем европейски страни - Белгия, Кипър, Естония, Германия, Унгария, Испания и Швеция, учените молят родителите да оповестяват какъв брой постоянно детето им яде артикул от авансово направен лист от 43 здравословни храни.

В взаимозависимост от потреблението на тези храни, децата получават оценка на здравословното хранене, която има за цел да означи придържането към здравословни хранителни инструкции, в това число ограничение приема на рафинирани захари, понижаване на приема на мазнини и потреблението на плодове и зеленчуци.

Височината и тежестта на децата също се мерят авансово и още веднъж се ревизират две години по-късно.

Резултатите откриват, че тези, които най-добре съблюдават европейските насоки за здравословно хранене, имат по-добро самочувствие и богатство, без значение от тежестта си.

" След две години открихме, че при дребни деца на възраст от две до девет години има връзка сред спазването на здравословните хранителни насоки и по-доброто психологично здраве, което включва по-малко прочувствени проблеми, по-добри взаимоотношения с други деца и по-високо самоуважение ", обобщава доктор Louise Arvidsson, един от създателите на проучването от университета в Гьотеборг. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР