Децата, които мият чиниите и помагат в чистенето, се справят

...
Децата, които мият чиниите и помагат в чистенето, се справят
Коментари Харесай

За да са добре в училище, давайте на децата домакински задължения

Децата, които мият чиниите и оказват помощ в чистенето , се оправят по-добре в учебно заведение , тъй като стават по-самоуверени, а с това и по-общителни и щастливи, заяви в. " Дейли мейл ".

Когато не оказват помощ в къщи, те са с до 30 % по-недоволни от живота , настояват педиатри, изследвали съвсем 10 000 деца в началното учебно заведение.
 дете домашен отговорности iStock/Getty Images
" Успокояващо е да установиш, че обичайни възпитателни практики, като присъединяване в домакинските отговорности, способстват за развиването на детето ", споделя ръководителят на проучването доктор Елизабет Уайт от университета на Вирджиния .

Екипът е интервюирал 9971 деца на възраст към девет години и е сравнил резултатите в учебно заведение, в това число по четене, математика и естествени науки , равнищата им на подготвеност и броя на домакинските отговорности, които извършват в къщи.-->

Резултатите демонстрират, че колкото повече домашен отговорности има едно дете, толкоз по-уверено е то в себе си и толкоз по-добър е триумфът му в учебно заведение.


Вероятността да са с ниска самокритика е с 27 % по-голяма за децата, които доста рядко оказват помощ вкъщи . Такива деца с 24 % по-често не съумяват да открият връзка с другите.

Четете също:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР