Децата, които имат потенциала да бъдат следващия Айнщайн, могат да

...
Децата, които имат потенциала да бъдат следващия Айнщайн, могат да
Коментари Харесай

Кои деца стават изобретатели?

Децата, които имат капацитета да бъдат идващия Айнщайн, могат да бъдат разпознати още в началното учебно заведение, написа Fortune. Повечето от тях обаче няма да израснат, с цел да бъдат новатори. Защо? 

Изследователи от Съединени американски щати, разработили проекта " Равенство на опциите ", са създали изследване на записаните патенти в страната. Резултатите били показателни за това кои деца израстват, с цел да станат изобретатели и кои не. Според констатациите рестриктивните мерки, които децата срещат още при започване на живота си, оказват помощ да се дефинира дали някои от тях ще допринесат за трансформационните хрумвания за обществото.

" Бях малко шокиран, че можеш да узнаеш толкоз доста още от трети клас на детето за това, кой ще се трансформира в откривател ", споделя Алекс Бел, докторант в Харвард и водещ създател на проучването.

Но даже и учениците с най-голям триумф нямат огромен късмет да израснат като иноватори, в случай че не са бели момчета от висша класа. Децата, израстнали в семейства в първия 1% от най-високите доходи на обществото, имат 10 пъти по-голям късмет да станат изобретатели, за разлика от децата израстнали в среда със междинен и невисок приход. Белите деца е 3 пъти по-вероятно да станат изобретатели, за разлика от тъмнокожите, а девойките държат едвам 18% от патентите в Съединени американски щати.

Намаляването на тези разлики зависи от смяната в средата на ученика, а също така и от коригирането на неналичието на излагане на нововъведения. Близостта през живота до изобретатели прави децата по-склонни да станат притежатели на патенти като пораснат, изключително в същите области като родителите си или други възрастни в техните общности.  " Вие не можете да бъдете това, което не можете да видите ", споделя Бел.  " Да имаш ментор или модел, който в прочут смисъл е сходен на теб, е значимо за развиването. "

Представете си свят, в който да вземем за пример девойките са срещали жени-изобретатели толкоз постоянно, колкото момчетата са виждали мъже-изобретатели. Разпознаването на казуса е първата стъпка към запазването на тези изгубени Айнщайн-овци. " Това е нещо доста значимо за цялото общество ", заключва Бел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР