Децата като част от обществото са възможни преносители на вируса

...
Децата като част от обществото са възможни преносители на вируса
Коментари Харесай

Илко Гетов се надява с COVID-19 да не стигнем до края на гръцката азбука

Децата като част от обществото са вероятни преносители на вируса и имунизирането им е гаранция за прекъсване на публикуваните на инфекцията и връщане към обществения живот. Твърде дълъг стана интервалът, в който живеем в изолираност и рестриктивни ограничения. Това съобщи проф. Илко Гетов, представител на ЕМА пред Българска национална телевизия.

Срокът на валидност за детските ваксини е 6 месеца.

Нека да не се поддаваме на спекулации, че някои печели или прави опити на наш тил, прикани Гетов и добави, че потребността от ваксини в света е световна.

Той изясни, че всяка една информация е налична на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и всеки може да прочете рекомендациите, с цел да може да приказваме позитивните неща, които се случват и да се насочат предизвестия тогава, когато има изгода от него. От 26 до 82% варира имунизацията в Европейски Съюз, а за жалост ние сме в по-малките проценти, уточни Гетов.

Гетов се надява през днешния ден, по време на срещата с новия здравен министър проф. Асена Сербезова, да се реализиран допирните точки с здравното съсловие и да се употребява големият капацитет в областта на опазването на здравето, с цел да се изясни на хората най-точната и модерна информация за имунизацията. Никой не може да каже дали третата доза ще бъде ефикасна за избран интервал от време, само че нещата се следят прецизно, увери той.

До края на годината ще има информация за ефикасността на имунизациите за Омикрон, само че фирмите към този момент работят и в границите на 100 дни имат обвързване да показват нов тип ваксини, в случай че се постанова. Гръцката писменост е голяма и нека да не стигаме до края. Антиваксърите би трябвало да питат, да потърсят информация за изгодите от имунизацията, настоя проф. Гетов.

" Ваксинацията не анулира всички ограничения, само че Гетов се надява да успеем да отложим Омикрон до края на февруари-март месец.

Той прикани хората да не се отпускат по празниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР