Децата и подрастващите трудно понасят самоизолацията, тъй като са свикнали

...
Децата и подрастващите трудно понасят самоизолацията, тъй като са свикнали
Коментари Харесай

Полезно: Какво помага на децата да понесат изолацията

Децата и подрастващите мъчно понасят самоизолирането, защото са привикнали на деен метод на живот и се нуждаят от другарство с връстниците си, заяви ТАСС. Затова в този интервал е добре родителите да обръщат повече внимание на децата си и да им сформират дневен график със задания, с цел да се усещат подрастващите ангажирани и виновни, поучава докторът на психическите науки и теоретичен помощник в съветския Национален медицински проучвателен център по психиатрия и наркология Елена Дозорцева.

От 29 март в Москва са в действие нови ограничения против ковид, които плануват самоизолация на всички жители, без значение от възрастта им. Излизането от у дома е допустимо само за приемане на незабавна здравна помощ, с цел да се отиде до близкия магазин, с цел да се изхвърли боклукът или да се разноски домакински любим. Московчани могат да излизат и с цел да отидат на работа, в случай че тя не е прекратена. Подобни ограничения се вкарват и в други райони на Русия.

" Важно е денят да бъде структуриран вярно, тъй че да е напълнен с значими и забавни занимания. За децата всичко е по-просто, когато е несъмнено и имат на какво да се опрат. Постоянството има успокоителен резултат в тревожна атмосфера. Възрастните могат да облекчат това, като провеждат режим - по кое време се става, по кое време се ляга за сън, по кое време се правят забавни занимания ", споделя Дозорцева.

За по-лесно прекосяване през интервала на самоизолация психоложката предлага на родителите с деца в предучилищна възраст или в начален курс да се занимават с творчество, да играят разнообразни игри, да четат, дружно да гледат филми.

" За родителите е по-лесно да тикнат в ръцете на децата таблет или да им включат компютър и да ги оставят сами, само че това не е най-хубавото решение. Съвместното превозване на времето е за предпочитане в актуалната обстановка ", споделя специалистката. Тя отбелязва, че и за родителите обстановката е комплицирана, още повече че някои от тях не са привикнали да прекарват толкоз време с децата си.

За юношите обстановката е още по-сложна, прибавя Дозорцева. Те желаят да са независими, да се уединяват от време на време и за тях е доста значимо да поддържат връзка с приятелите си, а това в този момент не е допустимо. За това за всеки член от фамилията е потребно да се откри място, където би могъл от време на време да остава самичък със себе си. Психоложката отбелязва, че въпреки че юношите могат да поддържат връзка с приятелите си през интернет или по телефона, потреблението им не трябва да се трансформира в главно занятие.

" При изолацията могат да зародят спорове, тази конюнктура подбужда раздразнителността, може да се появи и експанзия. Затова е значимо родителите да демонстрират мъдрост и да вземат градивни решения. Напрежението може да се понижава посредством физическа интензивност - игри, гимнастика или танци ", предлага тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР