Децата, гледали прекалено много телевизия, са по-склонни да имат престъпни

...
Децата, гледали прекалено много телевизия, са по-склонни да имат престъпни
Коментари Харесай

Много телевизия в детството води до агресия

Децата, гледали прекомерно доста телевизия, са по-склонни да имат незаконни прояви или да демонстрират нападателно държание като възрастни, демонстрира проучване на новозеландски учени, представено от БГНЕС.

Те са наблюдавали навиците на 1 000 души, родени при започване на 70-те години на XX в. - от детството до 26-годишната им възраст.

Установена е ясна връзка сред времето, прекарвано от тях като деца в гледане на телевизия и антисоциалното държание в по-късна възраст.

Резултатите от проучването сочат, че рискът за незаконно държание в младежките и идващите години се усилва с към 30% с всеки час, в който детето е гледало телевизия, изчислено в границите на седмицата. 

" Макар и да не споделяме, че малкия екран е причина за антисоциалното държание, нашите резултати сигурно сочат, че намаляването на времето, в което децата гледат телевизия би могло да понижи размерите на сходен вид прояви в обществото ", показват учените, представени от Daily Mail.

Според тях резултатите от наблюденията остават статистически основни, даже и като се отчетат редица фактори за държанието - разсъдък, обществен статус, наставнически надзор.

Изследването, оповестено в сп. Paediatrics, оповестява, че и в случаите, когато няма засвидетелствани незаконни прояви, прекомерно дългото време, прекарано пред тв приемника в детството, води до нараснала настъпателност и повече отрицателни страсти в по-късна възраст. 

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР