Децата без право на наследствена пенсия ще получават семейна помощ,

...
Децата без право на наследствена пенсия ще получават семейна помощ,
Коментари Харесай

Децата без право на наследствена пенсия ще получават семейна помощ


Децата без право на наследствена пенсия ще получават фамилна помощ, това взеха решение депутатите, като одобриха дефинитивно измененията в Закона за фамилните помощи, заяви бТВ.
Депутатите взеха решение помощта да се дава на другия родител или на настойника/попечителя, който отглежда детето. Родителят или настойникът би трябвало да живеят непрекъснато в страната.
За да получават новата фамилна помощ, децата би трябвало да посещават постоянно детска градина или учебно заведение.
Според плановете 5600 деца ще могат да се възползват от новата обществена помощ. 2900 от тях ще получават помощта сигурно. Останалите 2700 ще могат да изберат дали да им се отпуска наследствена пенсия или новата обществена помощ.
4 млн. лв. в допълнение ще са нужни в бюджета за идната година за погашение на предлаганата помощ. Отпуснатите до края на годината лични пенсии ще не престават да се изплащат.
Новата фамилна помощ за деца без право на наследствена пенсия ще се отпуска без подоходен аршин.
Предложението за подоходен аршин за разпределяне на новата помощ породи диспути в пленарна зала. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи приканиха то да се премисли и критерият да отпадне. Така по гледище на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов гласуването за подоходния аршин беше отсрочено. След съвещания с премиера Бойко Борисов и финансовото министерство отпадането на подоходния аршин беше подкрепено единомислещо с 128 гласа „ за “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР