Деца ще учат за праисторическите хора и техния начин на

...
Деца ще учат за праисторическите хора и техния начин на
Коментари Харесай

Деца ще прекарат ден от живота на праисторическия човек

Деца ще учат за праисторическите хора и техния метод на живот . Заниманията са част от плана " Един ден от живота на праисторическия човек " на туристическо сдружение " Приста ", заяви ръководителят на сдружението Сашо Попов.
 
Под формата на игра над 100 деца ще се пренесат обратно във времето, когато са съществували праисторическите хора.
 
Първите занимания ще се състоят на 2 юни (събота). Началото ще бъде сложено с 20-минутен туристически поход по поречието на река Русенски Лом. Край село Басарбово, до хижа " Алпинист ", има огромна скална ниша, където ще се състоят игрите. Децата ще научат кои са праисторическите хора, след което ще изработят оръжия от това време - копия с кремъчни остриета, лъкове, стрели. Ще има и стрелби по цели - огромни рисунки на животни, които не са реалистични, с цел да не се провокира у децата експанзия. Програмата включва и изобразяване с въглен.
 
Попов изясни, че друга група деца ще възпламени огън. З а задачата няма да се употребява кибрит, а магнезиева запалка. След това дребните участници ще си подготвят месо на плам.
 
За достоверното пресъздаване на всекидневието на палеолитния човек на децата ще оказват помощ инструктори от туристическото сдружение, художник от Русенската художествена изложба и археолог от Регионалния исторически музей.-->
 
Попов изясни, че до есента всеки месец ще има по едно занятие.
 
Проектът се реализира по програмата " Знание и напредък " на общинската фондация " Русе - град на свободния дух ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР