Деца ще се учат на програмиране чрез забавни роботчета в

...
Деца ще се учат на програмиране чрез забавни роботчета в
Коментари Харесай

Деца ще се учат на програмиране в библиотеката в Разград

Деца ще се учат на програмиране посредством занимателни роботчета в библиотеката в Разград. Дейностите, които стартират от на следващия ден и ще продължат до 20 октомври, са в границите на Европейската седмица на програмирането, оповестиха от културната институция в лудогорския град.

Малките читатели ще работят с роботчето Финч и ще се забавляват с програмирането на пчелички-роботи. В часовете по образно програмиране за децата ще има още занимания за шифроване благодарение на Морзовата писменост, както и демонстрации на 3D щемпел. По думите на шефа на библиотеката Женета Александрова занимателното образование ще даде опция за надграждане на пространствената ориентировка на децата и ще предизвика тяхното логическо мислене.

Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев " е деен участник в самодейността на Европейска комисия. Целта на акцията е да се насърчи креативната изява на децата и младежите в региона на програмирането, да се увеличи ползата им към технологиите, инженерните науки и креативното мислене, означи Александрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР