Деца се събират в двор на училище да играят, възрастни

...
Деца се събират в двор на училище да играят, възрастни
Коментари Харесай

36 достигна броят на карантинираните в Асеновград

Деца се събират в двор на учебно заведение да играят , възрастни асеновградчани стоят на раздумка в разнообразни елементи на града, а родители водят малчуганите си в детските площадки и на разходка, макар оповестеното изключително състояние в България и възбраната за събиране на доста хора на едно място. Сред сигналите, постъпили в община Асеновград и предадени на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в града, са за жена, нарушаваща карантината си и за спекулации с цени на тип дезинфектант в аптека.
Алармирано е за деца, които са се събрали да играят футбол в двора на ОУ " Никола Вапцаров ” в града. Органите на реда са подхванали ограничения, като са помолили малчуганите да се прибират у дома. Асеновградчани са алармирали и за двама души, които нарушават карантината, като след осъществени инспекции те се оказали неоснователни. " Гражданите последователно стартират да се преценяват с наложените ограничавания. Обстановката в комерсиалната мрежа се възстановява, като магазините са заредени със стока. Вече не се виждат дълги опашки и презапасяване с артикули. Основен проблем остава неналичието на защитни маски за продажба в комерсиалните обекти. И към момента броят на жителите на община Асеновград, които не съблюдават защитните ограничения, е доста огромен ", изясняват от локалната администрация.
От там оповестяват, че са тествани повече от 150 търговски обекта в общината. Допълнително са осъществени инспекции и на магазини за продажба на булчински и абитуриентски артикули, ситуирани от двете страни на улица „ Марица “ и бул. „ България “ в града. Инспекциите се правят взаимно сред РЗИ – Пловдив, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Асеновград и общинска администрация. Проверени са работещите обекти, които имат право да реализират комерсиална активност, според заповедта на министъра на опазването на здравето. Установено е, че част от тях са затворени или не работят с клиенти. Във функциониращите дребни и огромни магазини не са били установени нарушавания на предписанията, сложени от страната.
Карантинираните в община Асеновград към 18.03.20 година са общо 36 на брой. 11 от тях са регистрирани във вчерашния ден, двама от които са поданици на село Боянци, а другите 9 са асеновградчани. Медицински личен състав от образователните заведения в града обхождат адресите на карантинираните лица и ревизират дали съблюдават изискванията. Двама от поставените пред карантина не са открити на посочения от тях адрес, като информацията за това е подадена към районно управление (на МВР) - Асеновград.
Още: " Още по-крути ограничения на Балканите поради ковид, ето по какъв начин се развива епидемията по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР