Деца с диабет се включиха в първото състезателно катерене под

...
Деца с диабет се включиха в първото състезателно катерене под
Коментари Харесай

Деца в състезание „С диабет към върха“


Деца с диабет се включиха в първото спортно катерене под надпис „ С диабет към върха “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Състезанието е проведено в две групи – 6 до 10 година и 11 до 18 година, по авансово начертани направления. Целта е да покажем на децата с диабет, че с малко помощ и верните средства те могат да реализират безусловно всичко, което решат, в това число и да се качат на Еверест, описа Иван Йорданов от „ Сирма Медикъл Системс ”, които са основатели на приложение за диабетици. Той акцентира, че с вярно следене и образуване, диабетът не е нещо, което да пречи за каквато и да е била активност, която може да се извърши от всяко друго дете. Това, което би трябвало да се знае е, че би трябвало да се внимава и да се следи всичко, което е обвързвано със положението, сподели мъжът.

Събитието е първата част от акция, чиято цел е да се покажат хора, които са с диабет, които са постигнали върха на професионалното си развиване.

С диабет е алпинистът Боян Петров, който към този момент изкачи десетия си осемхилядник. Днес той има извънредно значимата роля да приготви дребните катерачи, благодарение на инструкторите в залата. Той също по този начин е и ръководител на съдийския състав. „ Ние сме хора като всички останали, просто имаме едно ограничаване, което се споделя, че на всяко ястие би трябвало да слагаш инсулин ”, сподели известният ни планинар. Той споделя, че основното за диабета е контролът, т.е. дисциплината да ядеш каквото би трябвало, когато би трябвало и колкото би трябвало. „ Затова диабетът е едно заболяване за виновни хора, в случай че си виновен човек, ти на процедура живееш както всички останали ”, счита той. За самия Боян Петров се открива, че има диабет когато е на 27 години. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР