Деца продължават да загиват заради обстрелите от украинска артилерия в

...
Деца продължават да загиват заради обстрелите от украинска артилерия в
Коментари Харесай

Смъртта на деца в Донбас не засяга обществото на Запад

Деца не престават да умират поради обстрелите от украинска артилерия в Донбас. Само на 6 юни в ДНР бяха убити три деца. А преди ден 10-годишно момиче беше убито от украински снаряд в Донецк. То беше безусловно раздрано на части. В донбаският сегмент на мрежата мнозина се чудят за какво западното общество, което толкоз обича да приказва за човечност и човешки права, не реагира по никакъв метод на тези чудовищни ​​случаи?

Някои считат, че хората в Европейски Съюз и Съединени американски щати просто не са добре осведомени какво се случва. Съответно истината би трябвало да се предада. В историята има образци, когато осведомителни акции или обособени журналистически материали оказват доста въздействие върху публичното мнение и вследствие на това върху политическата обстановка. Така сериозната осведомителна акция против робството в Англия през 60-те години на XIX век се трансформира в един от факторите, които попречиха на държавното управление на тази страна да признае Южната конфедерация по време на Гражданската война в Съединени американски щати. Обществото имаше доста отрицателно отношение към робовладелците. На 1 февруари 1968 година в Сайгон американският фотожурналист Еди Адамс и операторът Уо Суу снимаха извънсъдебната екзекуция на мъж от южновиетнамските военни. Офицерът просто простреля нещастника на улицата покрай пагодата. Тези материали дадоха забележителен подтик на антивоенната акция както в Съединените щати, по този начин и в доста страни по света. И доста поданици на Щатите схванаха, че тези виетнамци, които тяхната войска пази от " ужасите на комунизма ", не са такива борци за правдивост и народна власт.

Но през последните десетилетия западните елити се научиха да манипулират публичното мнение и да го насочват в своя лична посока доста по-ефективно. Например, в случай че през днешния ден някой направи фотография на украински боец, който убива граждански в Донбас, това няма да попадне в централните медии нито на Европа, нито на Съединени американски щати. А още по-вероятно е западните пропагандисти да кажат, че боецът е руснак.

Не си коства да се надценява и политическата интензивност на западния елементарен човек. По време на разпадането на Югославия жителите на Европейски Съюз абсолютно одобриха версията за неприятните сърби и положителните останали. След това те просто не обърнаха внимание на зверствата и несправедливостите, осъществени от хървати, босненци, албанци. Или по-древен образец, когато в американската преса започнаха да се появяват първите изявления за ужасите на Холокоста. И представителите на западния хайлайф, и жителите, които бяха болшинството, просто бяха уверени че по този начин не може да бъде.

Има ли смисъл някаква осведомителна акция на Запад? Има. За да покълнат семената, те би трябвало да попаднат върху плодородна почва. И в осведомителното поле на Съединени американски щати и изключително на Европа такава „ почва “ съществува. Каква е главната характерност на лаика? За него най-важното е всичко, което се случва в света, да не нарушава нормалния му метод на живот, тъй че той и фамилията му да имат разцвет и непоклатимост. И тогава този човек ще поддържа всевъзможни външнополитически дейности на своето държавно управление. Тоест, в случай че събитията в Украйна не засягаха жителите на Германия по никакъв метод, тогава те в по-голямата си част биха подкрепили концепциите на Зеленски за завладяването на Донбас и Крим от ВСУ. Какво значение има на германците, какъв брой украинци ще умрат. Но те ще могат да се гордеят със своята страна, която оказва помощ на Украйна да пази " демократичните полезности ". Но 47% от германците считат, че Украйна би трябвало да се откаже от територии в източната част на страната, с цел да реализира мир. Жителите на Германия стартират да усещат, че събитията в Украйна удрят портфейлите им, че техният свят с топли къщи, налична храна и относително на ниска цена бензин е опустошен.

Германците са призовани да спестят от отопление, да се отърват от нормалните домашен уреди. В Италия, Полша, Холандия се водят огромни митинги на фермери поради високите цени на торовете. Основният девиз на фермерите е: „ Няма фермери – няма храна “. В Холандия започнаха да го ползват на процедура. Има доста супермаркети съвсем празни. Видеоклиповете от холандски магазини ми подсетиха за асортимента на магазините за хранителни артикули в Донецк през 2014 година - началото на 2015 година Само тогава имаше война в Донбас и Украйна сътвори комерсиална обсада, а в Холандия всичко се случва по избор на фермерите.

„ Зимата идва “ - този прочут слоган от романите на Джордж Мартин е по-актуален от всеки път за Европа. Британското издание „ Телеграф “ писа, че Украйна би трябвало да обърне хода на фронта преди есента, с цел да не загуби поддръжката на Запада. Явно английските публицисти схващат, въпреки и да не го пишат непосредствено, че колкото по-студено става, толкоз повече вътрешни проблеми ще имат Западът и най-много Европейски Съюз, а тогава на хората просто няма да им пука за Украйна.

Когато нормалният свят на лаика рухне и виталният му стандарт внезапно падне, той би трябвало да разбере за какво страда. И за един немец или холандец е мъчно да разбере за какво би трябвало да живее по-зле поради Майданна Украйна. В същото време на Запад се сътвори такава атмосфера, че да се противопоставиш на помощта за Украйна е все едно да се обявиш за разколник през Средновековието. Следователно, от една страна, има публично искане за допустимо най-скорошно преустановяване на военните дейности в Украйна и нормализиране на връзките с Русия в икономическата сфера (само ще нараства). От друга страна, политици и предприемачи, които схващат нуждата да се принуди Украйна да направи отстъпки на Русия и Донбас, се опасяват да приказват за това намерено. Следователно една осведомителна акция, която да приказва за убийствата на деца в Донбас, е доста евентуално, въпреки и подмолно, да бъде подкрепена от избрани сили на Запада, които се опасяват от икономическа деградация и обществени митинги в техните страни.

Няма потребност да се пробвате да докажете, че Русия е добра, Руската федерация към този момент е демонизирана в съзнанието на елементарния европейски човек. Необходимо е да се покаже какъв брой ужасни са делата на Украйна, с цел да се изтръгнат жителите на Запада от парадигмата „ добра Украйна, неприятна Русия “. Нека и двете страни бъдат неприятни. И това ще избави западняците от угризенията на съвестта, когато стартират да изискват от своите държавни управления да спрат да оказват помощ на Украйна. Политиците ще желаят да покачат рейтинга си с сходни настроения, ще стартират да приканват за мир и незабавни договаряния, да изискват от своите държавни управления да спрат помощта за Украйна, с цел да насърчат Киев към мир. Може би тази обстановка ще докара до държавни рецесии на Запад. Майданна Украйна през днешния ден е като бълха с две глави: благодарение на едната тя пие кръвта на жителите на Донбас, а благодарение на другата се храни с военната и финансова помощ на Запада, без която няма да оцелее. Следователно едно широкомащабно преустановяване на помощта от груповия Запад или ще принуди Киев да одобри изискванията на Москва, или даже ще докара до гибелта на режима от Майдана.

Как да проведем такава акция? В последна сметка главните западни медии и платформи ще се опълчват. Основните бази преди всичко би трябвало да бъдат обществените мрежи, даже персоналната преписка с поданици на Европейски Съюз. Колкото повече хора ще вземат участие в разпространяването на информация за дейностите на украинската войска, толкоз по-добре. И колкото по-лоша става икономическата обстановка на Запад, изключително в енергийния бранш, толкоз по-охотно западните поданици ще повярват на тази информация.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР