Деца откриха чанта с пари и златни бижута в Пловдив

...
Деца откриха чанта с пари и златни бижута в Пловдив
Коментари Харесай

Деца откриха чанта с пари и злато в Пловдив

Деца откриха чанта с пари и златни бижута в Пловдив и я предадоха на полицията. Това се е случило в деня сред двете матури, които трябвало да държат след седми клас. Въпреки че вътре учениците намерили над две хиляди лв. и полезности, те и за момент не са имали съмнения дали да задържат парите или да ги предадат, заяви Българска национална телевизия.

За благородната си постъпка през днешния ден децата бяха наградени на специфична гала.

Четирите деца приключват седми клас в учебно заведение " Драган Манчов ". На връщане от разходка виждат забравена дамска чанта на скамейка в кварталния парк.

По документите децата схващат, че чантата с полезностите е на стара жена.

" Като видяхме, че дамата е стара и изключително годината ѝ на раждане и взехме решение, че би трябвало да се обадим да помогнем с нещо ", показа Соня Костова.

В чантата имало повече от 2000 лв. и златни бижута. От районното ръководство намерили дамата още същия ден. Изчакали обаче да мине матурата на децата по математика, с цел да ги наградят за постъпката им.

" Събитие, което не се случва постоянно, само че заслужава да бъде маркирано, насърчено, похвалено ", съобщи комисар Васил Костадинов от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

Децата получиха грамотите си на публична гала пред родителите и учителите си.

" Те са ни научили, в случай че има нещо сходно, да звъним. Или на тях, или на полицията ", разяснява Зара Петрова.

" Гордея се със сина си. Когато говорех с него, той сподели: " Първата ми мисъл беше да се обадя в полицията ", сподели още Стоилка Георгиева Андреева, майка на Тодор Андреев.

Зара, Соня, Георги и Тодор смятат, че са постъпили по най-правилния метод и приканиха връстниците си да създадат същото, в случай че намерят изгубени движимости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР